Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ρεπούση: Η ΔΗΜΑΡ πρέπει να τοποθετηθεί με την αλλαγή στη διακυβέρνηση της χώρας

«Η πολιτική της ΔΗΜΑΡ αυτή τη στιγμή είναι αντιφατική»

repousiA

Την άποψη πως η ΔΗΜΑΡ πρέπει να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να αλλάξει η διακυβέρνηση της χώρας, διατύπωσε η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΒΗΜΑ fm η κ. Ρεπούση άφησε σαφέστατες αιχμές για την πολιτική συμπεριφορά της ΔΗΜΑΡ και σημείωσε πως πρέπει να υπάρξει πολιτική σύμπλευση με τον ΣΥΡΙΖΑ, διατηρώντας όμως «τις δικές της προγραμματικές θέσεις και τη δική της φυσιογνωμία προκειμένου να συμβάλλει θετικά σε μία προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου».

Η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ διευκρίνισε πως η ΔΗΜΑΡ «πρέπει να τοποθετηθεί με την αλλαγή στη διακυβέρνηση της χώρας, με την αλλαγή στις πολιτικές που ασκούνται σήμερα από τη συγκυβέρνηση Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ» και άσκησε αιχμηρή κριτική στο κόμμα της τονίζοντας χαρακτηριστικά «η πολιτική της ΔΗΜΑΡ αυτή τη στιγμή είναι αντιφατική».

«Η ΔΗΜΑΡ σήμερα οφείλει να έχει μια ξεκάθαρη πολιτική απάντηση και σε ό,τι αφορά τις πολιτικές που ασκούνται και σε ό,τι αφορά τις δυνάμεις με τις οποίες θέλει να συμμαχήσει για να αλλάξουν οι πολιτικές αυτές. Θα πρέπει να επιλέξει τους εταίρους και συμμάχους με τους οποίους θα προχωρήσει στο παρόν και το μέλλον της χώρας. Υπέστη μια συντριπτική ήττα και τώρα από το ούτε με το ΠΑΣΟΚ ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ περνάει στο και με τον έναν και με τον άλλον» σημείωσε η κ. Ρεπούση και πρόσθεσε «Κατά τη γνώμη μου, είναι μια λάθος πολιτική απάντηση. Θα πρέπει να τοποθετηθεί μέσα από συλλογικές διαδικασίες με ποιες δυνάμεις είναι και για ποιο λόγο η ΔΗΜΑΡ, με τη σοβαρότητα που τη διακρίνει και το μεταρρυθμιστικό της λόγο και σαφή ευρωπαϊκό προσανατολισμό, θα πρέπει να επηρεάσει με την προγραμματική της κατεύθυνση τις δυνάμεις της αλλαγής των ασκούμενων πολιτικών».

 

By