Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Ρομπάι: Ανάκαμψη το 2014 στην Ευρωζώνη, εκτός από Σλοβενία και Κύπρο

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου δήλωσε  πως αναμένει ανάκαμψη της οικονομικής δραστηριότητας στην Ευρώπη το 2014, εκτός από την Σλοβενία και την Κύπρο

fosphotos.com | Consilium of the EE
fosphotos.com | Consilium of the EE
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι δήλωσε  την Κυριακή πως αναμένει ανάκαμψη της οικονομικής δραστηριότητας στην Ευρώπη το 2014, λέγοντας ότι θα υπάρξει ανάπτυξη παντού στην ευρωζώνη, εκτός από τη Σλοβενία και την Κύπρο.  Μιλώντας στα φλαμανδικά, στο τηλεοπτικό κανάλι VTM, είπε: «Στην ευρωζώνη, με εξαίρεση τη Σλοβενία και την Κύπρο, θα κινηθούμε προς την ανάπτυξη με θετικό πρόσημο».

Σύμφωνα με τον ίδιο, ακόμη και οι χώρες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες όπως η Ισπανία και η Ελλάδα δείχνουν σημάδια ανάπτυξης. Για τον Ρομπάι, το 2014 θα είναι το έτος της ανάκαμψης αν και δεν θα είναι ακόμα ορατή λόγω της επιμονής των κακών στοιχείων για την ανεργία.Η δημιουργία θέσεων εργασίας θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο, πρόσθεσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που συγγράφει τώρα βιβλίο με τίτλο «Η Ευρώπη μετά την καταιγίδα«.

Ο Ρομπάι απέρριψε τους φόβους σύμφωνα με τους οποίους οι ευρωεκλογές του Μαΐου θα δουν τα λαϊκιστικά ευρωσκεπτικιστικά κόμματα να αυξάνουν σημαντικά τη δύναμή τους.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By