Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ρομπέι: Καλεί τον ΟΗΕ να αποφασίσει άμεσα για το χημικό οπλοστάσιο της Συρίας

«Η ΕΕ  είναι έτοιμη να παράσχει όλη την απαραίτητη υποστήριξη η οποία χρειάζεται για την επίτευξη μιας πολιτικής λύσης», τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Copyright: Associated Press | Mohammad Hannon
Copyright: Associated Press | Mohammad Hannon

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Xέρμαν Βαν Ρομπέι  κάλεσε σήμερα το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών να υιοθετήσει το ταχύτερο δυνατόν μια απόφαση η οποία θα προβλέπει να τεθεί υπό διεθνή έλεγχο και να καταστραφεί το χημικό οπλοστάσιο της Συρίας.

«Μια σαφής απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας θα σηματοδοτήσει μια καμπή» και «καλώ να υιοθετηθεί» το ταχύτερο, υπογράμμισε ο  Ρομπέι μιλώντας στην 68η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Ο πρόεδρος της ΕΕ είπε ότι εάν επιτευχθεί μια συμφωνία για τα χημικά όπλα στη Συρία υπό την μορφή μιας απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας ΟΗΕ, αυτό θα ανοίξει την πόρτα να δοθεί μια πολιτική λύση στην συριακή σύρραξη, στην οποία θα μπορέσει να συμβάλει η σύγκληση της διεθνούς διάσκεψης Γενεύη 2.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να παράσχει όλη την απαραίτητη υποστήριξη η οποία χρειάζεται για την επίτευξη μιας πολιτικής λύσης», πρόσθεσε ο Βαν Ρομπέι.

πηγή: AMΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By