Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Σχεδιάζεται νέα δέσμη μέτρων για τη ρύθμιση δανείων

xatzidakis upourgeio espa

Έως τα τέλη Αυγούστου θα πρέπει να παρουσιασθεί ένα ακόμη σχέδιο, σύμφωνα με το επικαιροποιημένο μνημόνιο.

© FOSPHOTOS Alexandros Katsis
© FOSPHOTOS Alexandros Katsis

Νέα δέσμη μέτρων για τη ρύθμιση δανείων υπερχρεωμένων δανειοληπτών σχεδιάζει η κυβέρνηση από κοινού με την Τράπεζα της Ελλάδος.

Συγκεκριμένα, όπως αναγράφει και το επικαιροποιημένο μνημόνιο, έως τα τέλη Αυγούστου θα πρέπει να παρουσιασθεί ένα ακόμη σχέδιο, το οποίο θα ενισχύει τη διαδικασία ρύθμισης των δανείων.

Μετά την αποδοχή από την τρόικα του σχεδίου διευκόλυνσης των «ενήμερων και ενυπόθηκων δανείων» και για όσο αναμένεται η έγκριση του σχεδίου από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ώστε το νομοθετικό κείμενο να πάει για ψήφιση στη Βουλή, το υπουργείο Ανάπτυξης αναζητεί τρόπους διευκόλυνσης και των δανειοληπτών που δεν δικαιούνται να υπαχθούν στη νέα ρύθμιση, αλλά ούτε στον νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά (ν.3869/2010), επιδιώκοντας τη θέσπιση ενός ενιαίου κώδικα αντιμετώπισης των δανειοληπτών.

Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή έχει αναλάβει τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα και την Τράπεζα της Ελλάδος για τη διαμόρφωση ενός κοινά αποδεκτού πλαισίου, που θα συμβάλλει στην άμβλυνση του φαινομένου της υπερχρέωσης.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, θα πρέπει να διαμορφωθεί ένα πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ δανειστών και δανειζόμενων, το οποίο θα προάγει τη διαδικασία εξωδικαστικής επίλυσης των διαφορών.

Πηγή: ΑΜΠΕ

By