Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ρωσία: Βάσει συμφωνίας η ανάπτυξη ρωσικών δυνάμεων στην Κριμαία

O πρόεδρος των ΗΠΑ  εξέφρασε την ανησυχία του σχετικά με τις αναφορές για ρωσικές στρατιωτικές κινήσεις στο εσωτερικό της Ουκρανίας και προειδοποίησε για τις συνέπειες και το «κόστος» που θα έχει αυτή η εξέλιξη

crimea-airportBBB

Η Μόσχα λέει ότι η ανάπτυξη στρατιωτικών μονάδων στην Κριμαία είναι στη βάση της συμφωνίας με την Ουκρανία. Την ίδια ώρα ο Ομπάμα προειδοποιεί τη Μόσχα ότι η παρέμβαση στην Ουκρανία θα έχει «κόστος».

Τυχόν ρωσικές στρατιωτικές κινήσεις στην Κριμαία είναι σύμφωνες με τις υφιστάμενες συμφωνίες που έχει η Μόσχα με το Κίεβο για την ανάπτυξη ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων σε αυτή την πρώην σοβιετική δημοκρατία, ανέφερε ο Βιτάλι Τσούρκιν, πρέσβης της Ρωσίας στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

«Εμείς ενεργούμε στο πλαίσιο της εν λόγω συμφωνίας», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Τσούρκιν μετά από την κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Ο Ρώσος πρέσβης στον ΟΗΕ δεν έδωσε άλλες λεπτομέρειες, ούτε σχολίασε τις ιδιαιτερότητες της ανάπτυξης ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στην ουκρανική επικράτεια.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, εξέφρασε την ανησυχία του σχετικά με τις αναφορές για ρωσικές στρατιωτικές κινήσεις στο εσωτερικό της Ουκρανίας και προειδοποίησε για τις συνέπειες και το «κόστος» που θα έχει αυτή η εξέλιξη.

«Είμαστε βαθύτατα ανήσυχοι από τις εκθέσεις για στρατιωτικές κινήσεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο εσωτερικό της Ουκρανίας», δήλωσε σε ολιγόλεπτη αναφορά του ενώπιον δημοσιογράφων στο Λευκό Οίκο. Ο πρόεδρος Ομπάμα επιβεβαίωσε ότι η Ουάσινγκτον υποστηρίζει την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας.

«Οποιαδήποτε παραβίαση της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας θα είναι εξαιρετικά αποσταθεροποιητική», είπε ο αμερικανός πρόεδρος στη σύντομη τοποθέτησή του.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα σταθούν με τη διεθνή κοινότητα στην οποία δηλώνεται ότι θα υπάρξει κόστος για οποιαδήποτε στρατιωτική παρέμβαση στην Ουκρανία» συμπλήρωσε ο πρόεδρος Ομπάμα.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

By