Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ρωσία και Δύση σφίγγουν το κλοιό γύρω από την Ουκρανία

Σε έντονη στρατιωτική ετοιμότητα και οι δύο πλευρές

ukraine

Τα χθεσινά γεγονότα, με την επανέναρξη των «αντιτρομοκρατικών» κινήσεων από την πλευρά της ουκρανικής κυβέρνησης και τις αναφορές του Κιέβου για «βασανισμό και δολοφονία πολιτικού από τις ρωσόφιλες δυνάμεις» έχουν ανακατέψει για τα καλά το επικίνδυνο κοκτέιλ στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Ευρώπης, με τη ρωσική πλευρά να έρχεται να δώσει ένα ακόμα ταρακούνημα την Τετάρτη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Άμυνας της Μόσχας που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Inetrfax, το ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό πραγματοποιεί στρατιωτικά γυμνάσια στα οποία συμμετέχει κι ο ρωσικός στόλος της Κασπίας Θάλασσας.

Τα γυμνάσια θα διαρκέσουν επτά ημέρες και περιλαμβάνουν περίπου 10 πλοία και 400 ναύτες. Η Κασπία Θάλασσα περιβάλλεται από το Ιράν, τη Ρωσία, το Καζακστάν, το Τουρκμενιστάν και το Αζερμπαϊτζάν και στην περιοχή βρίσκονται πετρελαιαγωγοί και αγωγοί φυσικού αερίου.

Θυμίζουμε ότι στην περιοχή  δραστηριοποιούνται έντονα και δυνάμεις του ΝΑΤΟ, ενώ την Τρίτη έγινε γνωστό πως οι ΗΠΑ θα αποστείλουν στρατιωτικό σώμα 600 ανδρών στην Πολωνία.

 

By