Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η Ρωσία αποφασίζει για το κυπριακό δάνειο

Επίσημο αίτημα για επαναδιαπραγμάτευση των όρων.

Russia_FlagΣτα χέρια της ρωσικής κυβέρνησης βρίσκεται η επιστολή του υπουργείου Οικονομικών με το αίτημα για επαναδιαπραγμάτευση των όρων του ρωσικού δανείου προς την Κυπριακή Δημοκρατία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, στην επιστολή, η οποία έχει ήδη σταλεί, η κυπριακή πλευρά ενημερώνει τη ρωσική Ομοσπονδία για την ολοκλήρωση των διαδικασιών επικύρωσης της δανειακής σύμβασης και του Μνημονίου με την Τρόικα, και την καλεί να ξεκινήσουν τη διαδικασία επαναδιαπραγμάτευσης του δανείου.

Η ρωσική Κυβέρνηση από τα μέσα του προηγούμενου μήνα, δια της διπλωματικής οδού, είχε προσεγγίσει την Κυπριακή Δημοκρατία εκφράζοντας την επιθυμία για αλλαγή των όρων της δανειακής σύμβασης μεταξύ των δύο χωρών, θέτοντας ως προϋπόθεση την επικύρωση του Μνημονίου μεταξύ Κύπρου και Τρόικας.

Η Κυπριακή Δημοκρατία, μέσω της επαναδιαπραγμάτευσης με τη Ρωσία, επιδιώκει την αποπληρωμή του δανείου σε δόσεις και όχι εφάπαξ αποπληρωμή, την επιμήκυνση της περιόδου αποπληρωμής και τη μείωση του επιτοκίου από το 4,5% στο 2,5%.

Offsite.com.cy

By