Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ρωσία: Προειδοποιεί για τη στρατιωτική δραστηριότητα κοντά στη Β. Κορέα

russiaΟ ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ τόνισε ότι και η Βόρεια Κορέα πρέπει να ρίξει τους τόνους και κάλεσε «όλες τις πλευρές να μην κάνουν επίδειξη στρατιωτικής ισχύος» και ν” αποφύγουν τον κίνδυνο μιας πολεμικής ανταπάντησης.

«Ανησυχούμε ότι μαζί με την επαρκή, συλλογική αντίδραση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, αναλαμβάνεται μονομερής δράση γύρω από τη Βόρεια Κορέα, η οποία αυξάνει τη στρατιωτική δραστηριότητα», δήλωσε ο ρώσος υπουργός.

«Η κατάσταση μπορεί απλά να ξεφύγει από τον έλεγχο» είπε, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει την ένταση στην κορεατική χερσόνησο, σε κοινή συνέντευξη Τύπου μετά τις συνομιλίες με τον Ουκρανό ομόλογό του.

Η Βόρεια Κορέα έθεσε σε ετοιμότητα τους πυραύλους της για επιθέσεις εναντίον αμερικανικών στρατιωτικών βάσεων στη Νότια Κορέα και τον Ειρηνικό, μετά τις πτήσεις δυο αμερικανικών βομβαρδιστικών B-2 πάνω από την κορεατική χερσόνησο ύστερα από μπαράζ απειλών από τη Βόρεια Κορέα.

Η Ρωσία υποστήριξε τις νέες κυρώσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ κατά της Βόρειας Κορέας, τον Μάρτιο, ωστόσο η Μόσχα επέκρινε ενέργειες εκτός του Συμβουλίου Ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένων των κοινών στρατιωτικών ασκήσεων ΗΠΑ και Νότιας Κορέας.

(Πηγή: Reuters)[space size=»30″]

By