Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ρότζερ Φέντερερ: στην κορυφή για μια ακόμη φορά…

Ο Ρότζερ Φέντερερ ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου του Shanghai Masters για πρώτη φορά στην καριέρα του επικρατώντας πολύ δύσκολα στον τελικό του Ζιλ Σιμόν με 2-0 (7-6, 7-6) σετ.

pegasus_LARGE_t_1041_106388999Αυτός ήταν ο 23ος τίτλος Masters του Ελβετού, που από αύριο θα βρίσκεται στο Νο. 2 του παγκόσμιου ταμπλό.

Ο Φέντερερ δεν ήταν καλύτερος του Σιμόν, απλά ήταν πιο αποφασιστικός και ψύχραιμος στα σημεία και πήρε το ματς.

Παρά το κακό ξεκίνημα και το μπρέικ του Σιμόν με το… καλησπέρα, ο Φέντερερ κατάφερε να το «πατσίσει» στο 5-5 του σετ, ο Γάλλος παρέμεινε ψύχραιμος, έστειλε το σετ στο τάι μπρέικ, πήγε να κάνει και την έκπληξη όμως ο Ελβετός με ένα εξαιρετικό backhand στην ευθεία τον «τελείωσε» και έκανε το 1-0 έπειτα από 49 λεπτά.

Μετά την ολοκλήρωση του σετ, ο Σιμόν πηρε ιατρικό τάιμ άουτ για να αντιμετωπίσει κάποιες ενοχλήσεις στους προσαγωγούς, πρόβλημα που φάνηκε να τον ταλαιπωρεί λίγο, αλλά δεν το έβαλε κάτω και συνέχισε να αγωνίζεται.

Στο δεύτερο σετ, ο Φέντερερ, εμφανώς ανεβασμένος από την κατάκτηση του πρώτου, είχε καλύτερη απόδοση, ωστόσο και πάλι δεν προσέδιδε σιγουριά στο παιχνίδι του με αποτέλεσμα ο Σιμόν να του κάνει τη ζωή δύσκολη.

Στο 5-6, ο Σιμόν δημιούργησε δυο ευκαιρίες για set point, όμως ο Φέντερερ φώναξε «παρών» και με πολύ καλό σερβίς και επιθετικό παιχνίδι έστειλε και το 2ο σετ στο τάι μπρέικ. Αυτή τη φορά δεν δυσκολεύτηκε και το καθάρισε με συνοπτικές διαδικασίες (7-2) για να κατακτήσει άλλον έναν τίτλο, τον 81ο της λαμπρής του καριέρας!

«Ήταν σπουδαίο για μένα να παίζω στον τελικό με τον Φέντερερ που έχει σπουδαία ιστορία και είναι από τα λίγα τουρνουά που δεν έχει κατακτήσει. Ήταν μια σπουδαία εβδομάδα για μένα εδώ» είπε ο 29χρονος Ζιλ Σιμόν.

Από την πλευρά του, ο Φέντερερ δήλωσε στην τελετή απονομής: «Ηταν μια απίστευτη εβδομάδα. Στάθηκα πολύ τυχερός, στο πρώτο μου παιχνίδι που έσωσα πέντε match points. Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο χαρούμενος. Ήταν ονειρική εβδομάδα. Συγχαρητήρια στον Ζιλ για τη φανταστική εβδομάδα και ελπίζω να συνεχίσεις έτσι στο τέλος της σεζόν. Ήταν ένα όνειρο για μένα να κερδίσω τη Σαγκάη αυτή την εβδομάδα».

By