Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ρώμη: Στους δρόμους 50.000 δημόσιοι υπάλληλοι

Η κινητοποίηση οργανώθηκε για να γίνει και πάλι σαφής η αντίθεση στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης Ρέντσι

italy-flag-bloombe_2056482b

Πανιταλική διαδήλωση πραγματοποιούν αυτή την ώρα στη Ρώμη οι δημόσιοι υπάλληλοι που είναι εγγεγραμμένοι στα τρία μεγαλύτερα συνδικάτα της χώρας, Cgil Cisl και Uil.

Η κινητοποίηση, στην οποία συμμετέχουν τουλάχιστον πενήντα χιλιάδες άτομα, οργανώθηκε για να γίνει και πάλι σαφής η αντίθεση στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης Ρέντσι, η οποία αποφάσισε το «πάγωμα» των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, για πέμπτη συνεχή χρονιά.

«Η διαδήλωση αυτή στέλνει το μήνυμα ότι αν η κυβέρνηση δεν λάβει σαφείς δεσμεύσεις τις επόμενες ημέρες, πρόκειται να ακολουθήσει πανεθνική απεργία», δήλωσε η γραμματέας του κεντροαριστερού συνδικάτου Cgil, Σουζάννα Καμούσσο.

«Σήμερα ελπίζουμε να καταφέρουμε να ξεβουλώσουμε τα αυτιά της κυβέρνησης και να εισακούσει τα αιτήματα των εργαζομένων» πρόσθεσε η επικεφαλής της συνδικαλιστικής οργάνωσης Cisl, Άννα Μαρία Φουρλάν.

Υπενθυμίζεται ότι τα ιταλικά συνδικάτα απορρίπτουν και τη μεταρρύθμιση του εργασιακού την οποία προωθεί η κυβέρνηση Ρέντσι, βάσει της οποίας οι εργαζόμενοι θα μπορούν να απολύονται και χωρίς βάσιμη αιτία, με μόνη υποχρέωση, για τις επιχειρήσεις, να καταβάλουν χρηματική αποζημίωση.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός δήλωσε πρόσφατα ότι «η εργασία δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μετατραπεί σε πεδίο μάχης». Συγχρόνως, όμως, επανέλαβε ότι η μεταρρύθμιση του εργασιακού θα εγκριθεί ως έχει, και ότι το σχετικό «πράσινο φως» από το κοινοβούλιο θα πρέπει να έχει δοθεί, το αργότερο, μέχρι την πρώτη του ερχόμενου Ιανουαρίου.

By