Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σάλλας: Οι διεθνείς επενδυτές προσβλέπουν στη βελτίωση της ελληνικής οικονομίας

«Αυτοί που επενδύουν στην Ελλάδα δεν επιδιώκουν μόνο βραχυχρόνια κέρδη» τόνισε ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς

Sallas

Οι διεθνείς επενδυτές έχουν αρχίσει να επενδύουν στις ελληνικές τράπεζες, καθώς προσδοκούν ότι η βελτίωση της οικονομίας θα αυξήσει την κερδοφορία τους, δήλωσε ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, Μιχάλης Σάλλας, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg.

«Η αναμενόμενη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και η συνεχιζόμενη μείωση των επιτοκίων καταθέσεων στην Ελλάδα σημαίνουν ότι τα κέρδη θα αυξηθούν σημαντικά» επισήμανε ο τραπεζίτης.

Η Τράπεζα Πειραιώς άντλησε νέα κεφάλαια ύψους 1,75 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα από ξένους επενδυτές, σε μία τελευταία ένδειξη ότι οι ελληνικές τράπεζες ανακάμπτουν από την κρίση κρατικού χρέους. Πούλησε, επίσης, στις 18 Μαρτίου 3ετή ομόλογα ύψους 500 εκατ. ευρώ στην πρώτη δημόσια έκδοση χρέους από ελληνική τράπεζα μετά το 2009, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg.

«Αυτοί που επενδύουν στην Ελλάδα δεν επιδιώκουν μόνο βραχυχρόνια κέρδη. Περιλαμβάνουν και θεσμικούς επενδυτές, όπως συνταξιοδοτικά ταμεία και μεγάλα ταμεία με μακροχρόνιες τοποθετήσεις των κεφαλαίων τους» τόνισε ο κ. Σάλλας. Η ελληνική οικονομία, πρόσθεσε, θα δεχθεί πιθανόν μία νέα ώθηση το επόμενο έτος, όταν οι τράπεζες ολοκληρώσουν την απομόχλευσή τους και αρχίσουν να αυξάνουν τον δανεισμό στις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές.

By