Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Σάλλας: Το θέμα των «κόκκινων» δανείων αντιμετωπίζεται με υπευθυνότητα

Να μην ανακοπεί η πορεία ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας

sallas

Ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, Μιχάλης Σάλλας, με την ευκαιρία επίσκεψής του στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή της Θεσσαλονίκης, διαβεβαίωσε ότι το θέμα των  «κόκκινων» δανείων αντιμετωπίζεται με υπευθυνότητα από τις τράπεζες.

Συμπλήρωσε ότι η στρατηγική που πρέπει να ακολουθηθεί για την επίλυση του προβλήματος των «κόκκινων» δανείων πρέπει να είναι τέτοια ώστε, να μην ανακοπεί η πορεία ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.

«Εξετάζουμε μία -μία τις επιχειρήσεις για εξυγίανση και αναδιάρθρωση, με απόλυτη προτεραιότητα σε εκείνες που λειτουργούν, απασχολούν πολλούς εργαζόμενους και έχουν σημαντικό ρόλο στην οικονομική δραστηριότητα», υπογράμμισε ο κ. Σάλλας.

Πρόσθεσε ακόμα πως οι τράπεζες έχουν οργανώσει εσωτερικούς μηχανισμούς και διαδικασίες, έτσι είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα σε διαχειριστικό και επιχειρηματικό επίπεδο.

Σχετικά με το θέμα των κόκκινων στεγαστικών δανείων, ο κ. Σάλλας είπε πως το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί με ήπιο τρόπο, χωρίς να προκληθούν κοινωνικές εκρήξεις.

By