Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την εκπομπή του Τράγκα με «χρυσαυγίτες» βουλευτές

Έντονη αντίδραση από το ΠΑΣΟΚ – Για πρόκληση μιλά ο ΣΥΡΙΖΑ

 

Αντιδράσεις συνεχίζει να προκαλεί η εκπομπή του δημοσιογράφου Γιώργου Τράγκα στην οποία «πρωταγωνίστησαν» βουλευτές της Χρυσής Αυγής. O γνωστός δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας στην εκπομπή «Ελεύθερος Σκοπευτής» στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, είχε καλεσμένους τέσσερις  βουλευτές της Χρυσής Αυγής, χωρίς κανέναν άλλον εκπρόσωπο άλλου κοινοβουλευτικού κόμματος.

ΣΥΡΙΖΑ: Πρόκληση στα δημοκρατικά αισθήματα

Για προκλητική εκπομπή κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ. Σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κόμματος σημειώνεται ότι «η χθεσινή εκπομπή του δημοσιογράφου Γιώργου Τράγκα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ αποτελεί πρόκληση προς τα δημοκρατικά αισθήματα του λαού μας, αλλά και ως προς τη δημοσιογραφική δεοντολογία».

 

ΠΑΣΟΚ: Εμψυχωτής της Χ.Α ο Γ.Τράγκας

Έντονα επικριτική αντίδραση από το ΠΑΣΟΚ που χαρακτηρίζει τον Γ.Τράγκα «εμψυχωτή» της Χρυσής Αυγής. Οπως τονίζει «χθες ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ έκανε την επιλογή να μεταδώσει εκπομπή προβολής της Χρυσής Αυγής και των πρακτικών της, με εμψυχωτή τον Γ. Τράγκα. Δεν επρόκειτο για εκπομπή πολιτικού διαλόγου χωρίς αποκλεισμούς, ούτε για συνέντευξη με δημοσιογραφική αντίκρουση, αλλά για τηλεοπτικό «στήσιμο» σε βάρος της δημοκρατικής νομιμότητας, για πράξη ουσιαστικού εγκωμιασμού της ναζιστικής βίας. Δεν περιμέναμε ότι η συνεχής διολίσθηση στον λαϊκισμό, τη δημαγωγία και τη μονομέρεια πολλών εκπομπών του ΣΚΑΪ θα έφτανε στο σημείο αυτό. Δημοκρατική ευθύνη δεν έχουν μόνο οι πολιτειακοί θεσμοί και τα όργανα του κράτους, αλλά και η κοινωνία των πολιτών, πρωτίστως δε τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης που λειτουργούν στο πλαίσιο του άρθρου 15 του Συντάγματος».

ΔΗΜΑΡ: Είναι προσβολή

Σε αντίστοιχο ύφος κινείται και η ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς. Χαρακτηριστικά τονίζονται τα εξής: «Προσβεβλημένος είναι ο δημοκρατικός κόσμος από τη χθεσινοβραδινή τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΙ με τη θλιβερή παρουσία των εκπροσώπων της Χρυσής Αυγής. Επί ώρες και χωρίς αντίλογο, ακούγονταν σε πανελλαδικό δίκτυο ένα κήρυγμα μίσους και ξενοφοβίας.Η Δημοκρατία εκτός από ανοχή έχει και κανόνες. Ας το καταλάβουν όλοι ότι σε όλο τον προηγμένο κόσμο η αναπαραγωγή ρατσιστικών στερεοτύπων διώκεται ποινικά. Είναι ώρα να υψώσουμε μέτωπο απέναντι στο νεοναζιστικό μόρφωμα, αλλά και σε όσους με τη στάση τους συμβάλλουν στην προώθηση του ρατσισμού, του  μισαλλόδοξου λόγου, υπηρετώντας τα σχέδια και τις απεχθείς αντιλήψεις και ιδέες της Χρυσής Αυγής».

 

 

Η εκμομπή του Γιώργου Τράφκα  προκάλεσε κύμα αντιδράσεων και στο twitter.

#tragkas 2#tragkas 1

 

«Tο να καλείς 4 στελέχη της Χρυσής Αυγής  χωρίς πολιτικό αντίλογο, μόνο θλίψη μπορεί να προκαλέσει.», σχολιάσαν γνωστοί δημοσιογράφοι μέσω των λογαριασμών τους στο twitter, ενώ αντιδράσεις ήρθαν και από βουλευτές, όπως αυτή της Μ. Γιαννακάκη, βουλευτή της ΔΗΜΑΡ, η οποία σχολίασε:«Όποιος πολιτικός ξαναπατήσει σε εκπομπή του ΣΚΑΪ θα είναι υπόλογος απέναντι στην ελληνική κοινωνία. Τελεία και παύλα».

Χατζηνικολάου:  Όσο το Σύνταγμα γίνεται κουρελόχαρτο…

Όσο το Σύνταγμα θα μετατρέπεται σε κουρελόχαρτο τόσο θα γιγαντώνεται το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής, σχολίασε στην εκπομπή του στον Real Fm, ο Νίκος Χατζηνικολάου, μετά και την παρουσία τεσσάρων μελών του κόμματος στην εκπομπή «Ελεύθερος Σκοπευτής» του Γιώργου Τράγκα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Μάλιστα, ο δημοσιογράφος αναφέρθηκε στο φαινόμενο της Χρυσής Αυγή και στο άρθρο του στην εφημερίδα Real News:  «Στα θλιβερά κοινοβουλευτικά επεισόδια του τελευταίου διαστήματος πρωταγωνιστούν ορισμένοι βουλευτές του κόμματος της Χρυσής Αυγής και κυρίως ο ανεκδιήγητος εκπρόσωπος του κόμματος Ηλίας Κασιδιάρης, που έγινε γνωστός στο πανελλήνιο από το τηλεοπτικό επεισόδιο της επίθεσής του στη βουλευτή του ΚΚΕ κ. Λιάνα Κανέλλη. Η Χρυσή Αυγή αποδεικνύεται ότι ούτε… χρυσή, ούτε… αυγή είναι! Σε… μαύρα μεσάνυχτα παραπέμπει η κοινοβουλευτική και η εν γένει πολιτική της συμπεριφορά! Προκαλεί, κραυγάζει, υβρίζει, χειροδικεί και ασχημονεί κατά κόρον και κατά σύστημα, εντός και εκτός Βουλής, θεωρώντας προφανώς ότι με τον τρόπο αυτό θα καρπωθεί την οργή της ελληνικής κοινωνίας για το πολιτικό σύστημα. Και δυστυχώς φαίνεται ότι μέχρι στιγμής το επιτυγχάνει. Τα ποσοστά της στις δημοσκοπήσεις αυξάνονται παράλληλα με την προκλητικότητά της. Ηδη φιγουράρει στην τρίτη θέση, πίσω από τη Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ, με υψηλά διψήφια ποσοστά…».

Για το θέμα ρωτήθηκε και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας που σημείωσε πως η «Η Χρυσή Αυγή δεν συνιστά απάντηση , αλλά λαμπρή συνταγή προς άμεση αυτοκτονία» και συμπλήρωσε: «Στη δική μου συνείδηση η αντίδραση της Χρυσής Αυγής δεν είναι νομιμοποιημένη, είναι απαράδεκτη και εάν εφαρμοστούν αυτά που λέει θα οδηγήσουν τον λαό σε άμεση αυτοκτονία».

 

 

By