Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σάλος με τα ρατσιστικά σχόλια του ιδιοκτήτη των Κλίπερς

«Μην έρχεσαι στο γήπεδο με μαύρους», είπε στην σύντροφό του

1Τεράστιο σάλο έχουν προκαλέσει τα ρατσιστικά σχόλια του ιδιοκτήτη των Κλίπερς, καθώς από τον Λεμπρόν Τζέιμς, μέχρι τον Μπαράκ Ομπάμα έχουν καταδικάσει τον Ντόναλντ Στέρλινγκ για τα όσα είπε σε ηχογραφημένη συνομιλία του.

Ο Στέρλινγκ μιλούσε με τη σύντροφό του, στις 9 Απριλίου, όταν έκανε τα επίμαχα σχόλια κατά των μαύρων. Παρότι ο ίδιος απολογήθηκε, οι αντιδράσεις δεν παύουν. Ο εκκεντρικός 80χρονος ακούγεται να λέει στην ηχογραφημένη συνομιλία- την οποία παρουσίασε το TMZ- να μην ποστάρει στο Instagram φωτογραφίες με μαύρους και να μην τους πηγαίνει στο γήπεδο. Ολα ξεκίνησαν, όπως φαίνεται, επειδή το μοντέλο είχε δημοσιεύσει φωτογραφία με τον Μάτζικ Τζόνσον.

Οι αντιδράσεις ήταν καταιγιστικές. Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς δήλωσε ότι δεν υπάρχει χώρος στο ΝΒΑ για τον Στέρλινγκ, ο άσος των Κλίπερς και πρόεδρος της Ενωσης παικτών του ΝΒΑ, Κρις Πολ χαρακτήρισε το θέμα ιδιαίτερα σοβαρό. «Οταν οι αδαείς θέλουν να προβάλουν την άγνοιά τους, το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να τους αφήσεις να μιλούν», σχολίασε από την πλευρά του ο Ομπάμα, χαρακτηρίζοντας τα λεγόμενα του Στέρλινγκ ως εξαιρετικά προσβλητικά ρατσιστικές δηλώσεις.

Οι Κλίπερς από την άλλη αμφισβητούν την αυθεντικότητα της κασέτας. «Δεν ξέρουμε αν είναι αυθεντική ή αν έχει αλλοιωθεί. Ξέρουμε ότι η γυναίκα στην κασέτα -η οποία πιστεύουμε ότι την έδωσε στο TMZ- είναι η κατηγορούμενη σε μια μήνυση που κατέθεσε η οικογένεια Στέρλινγκ (σ.σ. τη μήνυση κατά της Στιβιάνο έχει καταθέσει η εν διαστάσει σύζυγος του Στέρλινγκ, Ροσέλ). Ο κύριος Στέρλινγκ υπογραμμίζει ό,τι αυτή η συνομιλία, ούτε αντανακλά τις απόψεις, τις πεποιθήσεις ή τα συναισθήματά του», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του προέδρου της ομάδας, Αντι Ρέσερ.

Πάντως, όπως ανακοινώθηκε, δεν θα υπάρξει κάποια ποινή από την διοργανώτρια αρχή του ΝΒΑ για τον Στέρλινγκ, αν και ο τελευταίος συμφώνησε να μην εμφανιστεί στον αγώνα των Κλίπερς την Κυριακή, ενώ ανακοινώθηκε πως θα γίνει έρευνα για τη συνομιλία.

By