Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Σάλος με τους Red Hot Chilli Peppers που τραγούδησαν πλέι μπακ στο Super Bowl

Red Hot Chili PeppersΜπορεί η εμφάνιση των Red Hot Chili Peppers στο πλευρό του Bruno Mars, κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου του Super Bowl, να άφησε πολύ καλές εντυπώσεις και να έσπασε τα ρεκόρ τηλεθέασης, απ” ότι φαίνεται όμως θα μνημονεύεται και για έναν ακόμη λόγο.

Και αυτό γιατί, όπως αποδεικνύεται τελικά, η εν λόγω εμφάνιση δεν ήταν και τόσο …live. Το γεγονός επισήμανε μεταξύ άλλων ο κιθαρίστας των Living Colour, Vernon Reid, και επιβεβαίωσε μέσω ανοικτής επιστολής ο μπασίστας των Red Hot Chili Peppers, Flea.

O Flea διευκρινίζει κατ” αρχάς ότι τύμπανα, μπάσο και κιθάρες ήταν προηχογραφημένα, ενώ τα φωνητικά ήταν ζωντανά, και επισημαίνει πως ήταν ξεκάθαρο εκ μέρους της διοργάνωσης πως η εμφάνισή τους, εκτός από τα φωνητικά, θα ήταν play back.

Αναφέρει πως δεν έφεραν αντιρρήσεις, καθώς η διοργάνωση δικαιολογημένα δεν θέλει να διακινδυνεύσει στον περιορισμένο χρόνο του ενός τετάρτου τεχνικά προβλήματα, και ότι σκέφτηκαν αρκετά εάν θα έπρεπε να συμφωνήσουν.

Τελικά δέχθηκαν γιατί δεν ήθελαν να αφήσουν την μοναδική ευκαιρία να εμφανιστούν στο Super Bowl να πάει χαμένη και επειδή αγαπούν το football. Το ότι δεν είχαν συνδεδεμένα καλώδια στη κιθάρα και το μπάσο έγινε εσκεμμένα, καθώς δεν ήθελαν να υποκριθούν ότι η εμφάνιση ήταν ζωντανή.

Η επιστολή-γράφει το rocking- καταλήγει αναφέροντας πως «σαν συγκρότημα, θέλουμε να εξελισσόμαστε σαν μουσικοί και συνθέτες και συνεχίζουμε να παίζουμε «τις κάλτσες μας» όταν είμαστε στη σκηνή».

 

By