Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Σήμερα εκδικάζεται η προσφυγή Αρβανιτόπουλου

Κατά της απεργίας των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΚΠΑ και του ΕΜΠ

fosphotos.com | Menelaos Myrillas

Την προσφυγή στη δικαιοσύνη του υπουργού Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλου, κατά της απεργίας των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και του Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) εκδικάζει σήμερα το Πρωτοδικείο της Αθήνας.

Ο υπουργός Παιδείας δηλώνει αποφασισμένος να ανοίξουν τα πανεπιστήμια τη Δευτέρα ενώ οι διοικητικοί υπάλληλοι αποφασίζουν για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους κατά της διαθεσιμότητας.

Παράλληλα, ο σύλλογος του διοικητικού προσωπικού του Πανεπιστημίου Αθηνών υπέβαλε μήνυση σε βάρος του προέδρου Δημήτρη Μπερσιμά και των μελών του Συμβουλίου του Ιδρύματος.

Αφορμή για τη μήνυση -η οποία υπεβλήθη στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών- στάθηκε η ανακοίνωση που εξέδωσε την Τετάρτη το Συμβούλιο κατά του πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), Θεοδόση Πελεγρίνη, με την οποία «συκοφαντείται το πανεπιστήμιο και το διοικητικό προσωπικό του» όπως αναφέρεται στη μηνυτήρια αναφορά.

Το σημείο της ανακοίνωσης που πυροδότησε την αντίδραση των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΚΠΑ είναι αυτό που αναφέρεται στην υποτιθέμενη παράλειψη του πρύτανη να «απαιτήσει και να εξασφαλίσει την παρουσία του προσωπικού ασφαλείας στις υπηρεσίες του ιδρύματος μολονότι αυτό ήταν απόφαση της Συγκλήτου».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By