Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Σήμερα η απόφαση του Συμβούλιου Εφετών για την Ζαρούλια

Αν το Συμβούλιο υιοθετήσει την άποψη του εισαγγελικού λειτουργού, η βουλευτής θα οδηγηθεί στη φυλακή, ενώ αν οι Εφέτες ταχθούν με την γνώμη των ανακριτριών η κυρία Ζαρούλια θα αφεθεί ελεύθερη υπό περιορισμό στην οικία της

zarouliaA

Σήμερα, αναμένεται κατά πάσα πιθανότητα η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών για την ποινική μεταχείριση της βουλευτή Ελένης Ζαρούλια, η οποία παραμένει σε κατ” οίκον περιορισμό, έπειτα από τη διαφωνία που είχαν για το αν θα πρέπει να κριθεί ή όχι προσωρινά κρατούμενη οι ανακρίτριες και ο αρμόδιος Εισαγγελέας, με την ολοκλήρωση της απολογίας της την προηγούμενη εβδομάδα.

Αν το Συμβούλιο υιοθετήσει την άποψη του εισαγγελικού λειτουργού, η βουλευτής θα οδηγηθεί στη φυλακή, ενώ αν οι Εφέτες ταχθούν με την γνώμη των ανακριτριών η κυρία Ζαρούλια θα αφεθεί ελεύθερη υπό περιορισμό στην οικία της, με εξαίρεση τη μετάβασή της στη Βουλή και επιπλέον με απαγόρευση εξόδου από την χώρα.

Εν τω μεταξύ, οι ανακρίτριες θα αποστείλουν κλήσεις για συμπληρωματικές απολογίες και στους υπόλοιπους βουλευτές για τους οποίους έδωσε άδεια η Βουλή για άρση της ασυλίας τους, μεταξύ των οποίων οι προσωρινά κρατούμενοι Νίκος Μιχαλολιάκος και Χρήστος Παππάς, αλλά και ο Ηλίας Κασιδιάρης που είναι ελεύθερος υπό όρους για τη βασική κατηγορία.

Πάντως, χθες, μετά την απολογία του, κρίθηκε προφυλακιστέος ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Αρτέμης Ματθαιόπουλος. Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης για τον βουλευτή της ΧΑ που κατηγορείται για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος ως μέλος του πολιτικού συμβουλίου του κόμματος ήταν δίπλα στον αρχηγό και γνώριζε και προπαγάνδιζε της δια της βίας προώθηση των αρχών της οργάνωσης.

Στην απολογία του, ο βουλευτή της ΧΑ, που πλέον παίρνει το δρόμο προς τις φυλακές Κορυδαλλού, δεν απάντησε σε καμία ερώτηση και κατέθεσε υπόμνημα, στο οποίο χαρακτηρίζει την δίωξή του πολιτική και υποστηρίζει ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι εγκληματική οργάνωση.

Ο κ. Ματθαιόπουλος είναι ο όγδοος βουλευτής της ΧΑ που προφυλακίζεται, μετά τους Νίκο Μιχαλολιάκο, Χρήστο Παππά, Γιάννη Λαγό, Γιώργο Γερμενή, Παναγιώτη Ηλιόπουλο, Στάθη Μπούκουρα (ο οποίος στην πορεία ανεξαρτητοποιήθηκε) και τον Νίκο Κούζηλο.

By