Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Η Κύπρος αποχαιρετά σήμερα τον Γλαύκο Κληρίδη

Με τιμές αρχηγού κράτους εν ενεργεία η κηδεία του πρώην προέδρου της Μεγαλονήσου

kliridis638_151113

Πάνδημα και με τιμές αρχηγού κράτους εν ενεργεία κηδεύεται στις 11 το πρωί (ώρα Ελλάδος) ο πρώην πρόεδρος της  Κύπρου, Γλαύκος Κληρίδης, ο μεγάλος και αγαπητός ηγέτης της Κύπρου. Ο Γλαύκος Κληρίδης ανάλωσε την ζωή του στους αγώνες του κυπριακού λαού. Έζησε και διαχειρίστηκε, τις πιο κρίσιμες στιγμές της Κύπρου. Από το 1993-2003 διετέλεσε πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στην κηδεία θα παραστούν ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αντώνης Σαμαράς, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο υπουργός “Αμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος,, ο υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Σταμάτης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος , Σίμος Κεδίκογλου και εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων. Επίσης θα παραστούν ο τέως ηγέτης των Τουρκοκυπρίων, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, ο πρόεδρος της Σερβίας, Τόμισλαβ Νίκολιτς και ο υπουργός Εξωτερικών, Ίβαν Μάρκιτς, ο υπουργός Τουρισμού, Ούζι Λαντάου. Τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος θα εκπροσωπήσει ο εκπρόσωπος Τύπου, Κώστας Σασματζόγλου.

Πριν την κηδεία ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Κύπρου Ν. Αναστασιάδη και στη συνέχεια θα υπογράψει το Βιβλίο Συλλυπητηρίων. Η σημερινή μέρα έχει κηρυχθεί επίσημη αργία για το Δημόσιο και τα σχολεία.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By