Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Σήμερα η ρύθμιση για άρση χρηματοδότησης της ΧΑ

Ρύθμιση για τη διακοπή χρηματοδότησης κομμάτων, βουλευτές και στελέχη των οποίων έχουν κατηγορηθεί για συμμετοχή σε εγκληματικές δραστηριότητες, καταθέτει η κυβέρνηση.

© fosphotos.com | Panayiotis Tzamaros
© fosphotos.com | Panayiotis Tzamaros

Τη ροή κρατικού χρήματος προς τη Χρυσή Αυγή σχεδιάζει να διακόψει η κυβέρνηση, η οποία καταθέτει σήμερα ρύθμιση με την οποία διακόπτεται η κρατική χρηματοδότηση κομμάτων, εφόσον συγκεκριμένος αριθμός βουλευτών και στελεχών τους έχει κατηγορηθεί για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Παράλληλα, θα παύει η καταβολή της βουλευτικής αποζημίωσης σε συλληφθέντες για κακουργηματικές πράξεις, ώστε να σταματήσει η μισθοδοσία των Νίκου Μιχαλολιάκου, Hλία Κασιδιάρη, Γιάννη Λαγού , Ηλία Παναγιώταρου, Νίκου Μίχου και Χρήστου Παππά. Για το θέμα συγκαλεί το πρωί της Δευτέρας σύσκεψη με τα κόμματα ο Πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Η ρύθμιση δεν φωτογραφίζει ούτε αναφέρεται συγκεκριμένα στη Χρυσή Αυγή, ενώ είναι ιδιαίτερα προσεκτική ώστε να μην μπορεί να αξιοποιηθεί κατά κόμματος με αφορμή την πολιτική δραστηριότητα. Για αυτό και θα υπάρχει η σαφής αναφορά σε συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και συγκεκριμένα κακουργήματα και η διακοπή της χρηματοδότησης θα είναι οριστική εφόσον υπάρξει τελεσίδικη καταδικαστική απόφαση.

Με την ψήφιση της διάταξης για τη διακοπή χρηματοδότησης, θα μπλοκαριστεί η δόση της κρατικής χρηματοδότησης του Οκτωβρίου προς τη Χρυσή Αυγή, ενώ υπάρχει πρόβλεψη για την επιστροφή της κρατικής επιδότησης που έχουν λάβει μέχρι σήμερα κόμματα, βουλευτές των οποίων κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματικές δραστηριότητες.

Η απόφαση για την άμεση κατάθεση της ρύθμισης ελήφθη το βράδυ της Παρασκευής σε σύσκεψη στο υπουργείο Εσωτερικών με τη συμμετοχή του Γιάννη Μιχελάκη, του υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδια και του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By