Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η προκήρυξη για την «ΕΡΤ»

Ξεκινά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων. 589 οι άμεσες προσλήψεις.

FOSPHOTOS
FOSPHOTOS

Δημοσιεύτηκε  η προκήρυξη ( prokirixi ) για την κάλυψη των 2.000 θέσεων προσωρινής απασχόλησης στο μεταβατικό φορέα που θα λειτουργήσει ως γέφυρα μεταξύ της ΕΡΤ και της ΝΕΡΙΤ.

Με την προκήρυξη των θέσεων, η κυβέρνηση επιδιώκει όχι μόνον να αναβαθμίσει το πρόγραμμα που εκπέμπει η Δημόσια Τηλεόραση αλλά και να «σπάσει» το μέτωπο των εργαζομένων στην Αγία Παρασκευή, προχωρώντας στο επόμενο βήμα. Σύμφωνα με το περιβάλλον του κ. Παντελή Καψή, σε πρώτη φάση θα προσληφθούν 589 άτομα απο όλες τις ειδικότητες και ως ότου γίνει δυνατόν η Δημόσια Τηλεόραση να εκπέμψει από τις εγκαταστάσεις της Αγίας Παρασκευής. Όπως σημειώνουν, «για την συμπλήρωση των υπόλοιπων θέσεων θα αξιοποιηθούν οι αιτήσεις που θα υποβληθούν… Οι ενδιαφερόμενοι , δηλαδή, δεν θα χρειαστεί να υποβάλουν ξανά αιτήσεις. Αυτό ισχύει και για την Θεσσαλονίκη όπου οι προσλήψεις θα γίνουν όταν γίνει δυνατή η αξιοποίηση των εκεί εγκαταστάσεων».

Η κυβέρνηση, συνεπώς, περιμένει να δει πόσοι εκ των εργαζομένων της πρώην ΕΡΤ θα ανταποκριθούν στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προκειμένου, από εκεί και πέρα, να σταθμίσει και τη στάση που θα κρατήσει. Εφόσον οι αιτήσεις που θα υποβληθούν είναι πολλές, η κυβέρνηση θα έχει πετύχει μία πρώτη νίκη καθώς θα «σπάσει» το απεργιακό μέτωπο ενώ θα αποδυναμώσει και όσους επιμένουν στην «κατάληψη» της Αγίας Παρασκευής, αφού θα τους ασκείται πίεση όχι μόνον από την κυβερνητική πλευρά αλλά και από τους πρώην συναδέλφους τους, προκειμένου να δοθεί τέλος στην αντιπαράθεση.

Σύμφωνα με το επιτελείο του κ. Καψή, «οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους από την Δευτέρα το απόγευμα στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Οικονομικών».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By