Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

«Έπεσαν» οι υπογραφές με COSCO – Hewlett Packard [Φωτορεπορτάζ-video]

Παρουσία του πρωθυπουργού σφραγίστηκε η συμφωνία, για τη μεταφορά εμπορευμάτων της HP μέσω του Πειραιά.

FOSPHOTOS
FOSPHOTOS

Υπεγράφη σήμερα η συμφωνία ανάμεσα στην COSCO και την Hewlett Packard, παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, για τη μεταφορά εμπορευμάτων της HP μέσω του Πειραιά. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, την παράσταση «έκλεψε» ο πρέσβης της Κίνας στην Ελλάδα ο οποίος, μιλώντας στα ελληνικά, είπε απευθυνόμενος στο ακροατήριο: «Αυτή η συμφωνία είναι σαν τα… «Παιδιά του Πειραιά» που τραγουδούσε η Μελίνα Μερκούρη! Και ένα και δύο και τρία και τέσσερα παιδιά«…

Ο Πρωθυπουργός, χαιρέτησε την συμφωνία, τονίζοντας ότι συνιστά «»ψήφο εμπιστοσύνης» στην ελληνική οικονομία». Όπως είπε, η συμφωνία αυτή, εδραιώνει τον Πειραιά στο διεθνή χάρτη των μεταφορών και το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας καθίσταται πλέον «όχημα ισχυρής ανάπτυξης , πύλη εισόδου και σημαντικός κόμβος μεταφορών«. Ο κ. Σαμαράς, επεσήμανε επίσης ότι αυτή η συμφωνία-κολοσσός, «απελευθερώνει επενδύσεις και επιτρέπει την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας» και υποστήριξε: «Τέτοιες συμφωνίες βοηθούν στην αντιμετώπιση της ανεργίας. Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις για ανεργία, μόνο δυναμικές, όπως η σημερινή».

Χθες, ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστής Χατζηδάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Σταύρος Καλογιάννης χθες εγκαινίασαν, τη νέα σιδηροδρομική γραμμή που θα συνδέει την περιοχή του Θριασίου (σταθμός Ασπρόπυργος) με το εμπορικό λιμάνι του Πειραιά στο Ικόνιο.

«Ξεπεράστηκαν δυσκολίες χρόνων και πολλές δικαστικές εμπλοκές και πλέον παραδίδεται σήμερα το σιδηροδρομικό έργο Θριάσιο – Ικόνιο. Ένα έργο εξαιρετικά δύσκολο, 17 χιλιόμετρα με δέκα σήραγγες και δέκα γέφυρες. Είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό τεχνικό έργο», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Επίσης τόνισε ότι «ακόμα περισσότερο όμως η σημερινή ημέρα είναι εξαιρετικά σημαντική τόσο για τον ελληνικό σιδηρόδρομο όσο και για το λιμάνι του Πειραιά. Το λιμάνι του Πειραιά, ένα πολύ μεγάλο λιμάνι για τα ευρωπαίκά δεδομένα, ήταν αποκομμένο από τον σιδηρόδρομο την ώρα που όλη η Ευρώπη μιλάει για συνδυασμένες μεταφορές. Τώρα πια τόσο ο ελληνικός σιδηρόδρομος όσο και το λιμάνι του Πειραιά μπαίνουν σε μια καινούργια εποχή. Την εποχή των συνδυασμένων μεταφορών και αυτή η εξέλιξη δίνει δύναμη τόσο στο σιδηρόδρομο όσο και στο λιμάνι. Αυτό το έργο είναι άλλωστε η βάση της συμφωνίας ανάμεσα στην COSCO, την HP και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Αύριο θα υπάρξει η υπογραφή αυτής της συμφωνίας. Όλες αυτές οι εξελίξεις υπογραμμίζουν ότι η Ελλάδα δεν το βάζει κάτω στην κρίση. Προχωρεί μπροστά και θα περάσει στο δρόμο της ανάκαμψης και της ανάπτυξης».

Από την πλευρά του ο κ. Μουσουρούλης τόνισε ότι «υποδεχόμαστε με πολλή χαρά εδώ στον Πειραιά τον υπουργό Ανάπτυξης και τον αναπληρωτή υπουργό, ο οποίος εγκαινίασε σήμερα μια πολύ σημαντική εμπορευματική γραμμή. Μια γραμμή που θα κάνει το λιμάνι του Πειραιά να «πετάει». Θα δώσει ανταγωνιστικότητα στις υποδομές που έχουν ήδη δημιουργηθεί και θα δημιουργήσει ανάπτυξη με ισχυρές θέσεις εργασίας. Ως υπουργός Ναυτιλίας που εργάστηκα και συνεχίζω κι εργάζομαι για να αποκτήσει επιτέλους η χώρα ένα ολοκληρωμένο σύστημα μεταφορών, κυρίως όσον αφορά στα λιμάνια, είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος. Ευχαριστώ τον υπουργό και τους συνεργάτες του και όλους όσοι εργάστηκαν, τους φορείς υλοποίησης, γι’ αυτό το δύσκολο τεχνικό έργο που τόσα χρόνια η Ελλάδα προσπαθεί να ολοκληρώσει».

«Πιστεύω ότι αυτό το έργο θα είναι ιδιαιτέρως καλό για την Ελλάδα στο μέλλον. Εμείς στην COSCO έχουμε πολύ καλή συνεργασία με τις επιχειρήσεις και θέλουμε να συνεισφέρουμε στην Ελλάδα. Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, την COSCO και την HP», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της PCT SA, Captain Fu Chengqiu

[custom_gallery id=»6129″]

 

 

 

By