Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μπερλουσκόνι: Eπανίδρυσε τη «Φόρτσα Ιτάλια», απέφυγε συγκρούσεις με τους «αντάρτες»

Ιταλός πρώην πρωθυπουργός απέφυγε την ανοικτή σύγκρουση με τον πρώην «δελφίνο» του, τον Αντζελίνο Αλφάνο, αλλά και τους γερουσιαστές και βουλευτές που αποφάσισαν να δημιουργήσουν τη «Νέα Κεντροδεξιά»

Vier Jahre Haft fuer Berlusconi wegen Steuerhinterziehung

Το κόμμα με το οποίο εισήλθε στον πολιτικό στίβο το 1994, την «Φόρτσα Ιτάλια» επανίδρυσε σήμερα ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι κατά την επίσημη συνεδρίαση του εθνικού της συμβουλίου στην ιταλική πρωτεύουσα. Παράλληλα, ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός απέφυγε την ανοικτή σύγκρουση με τον πρώην «δελφίνο» του, τον Αντζελίνο Αλφάνο, και τους γερουσιαστές και βουλευτές που αποφάσισαν να δημιουργήσουν την νέα πολιτική δύναμη «Νέα Κεντροδεξιά».

«Είχαμε ικανοποιήσει όλες τις απαιτήσεις των στελεχών που αποφάσισαν να ακολουθήσουν τον δρόμο της απόσχισης» δήλωσε Μπερλουσκόνι, μιλώντας στο συνεδριακό μέγαρο της Ρώμης. Σε ότι αφορά την επιστροφή στην ονομασία Φόρτσα Ιτάλια, θέλησε να τονίσει ότι «το προηγούμενο όνομα του κόμματός του, Λαός της Ελευθερίας, που όλοι ανέφεραν πάντα μόνο τα αρχικά του, δεν συγκινούσε, δεν ζέσταινε αρκετά τις καρδιές, όπως είναι αναγκαίο».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By