Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σαμαράς: «Δεν θα ζητήσουμε νέο χρηματοδοτικό πακέτο»

Όταν φύγει η κρίση θα εξαφανιστεί ο Τσίπρας υποστηρίζει ο πρωθυπουργός

samaras

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα έκανε ο Πρωθυπουργός: «Ο Τσίπρας μιλάει για το χρεοκοπημένο χθες» είπε ο Αντώνης Σαμαράς, προσθέτοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ μας είπε πάλι ότι «λεφτά υπάρχουν»»

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1 το βράδυ της Τρίτης ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «καπηλεύεται την οδύνη και τον πόνο» και, αναφερόμενος στις ευρωεκλογές, προέβλεψε ότι «ο κόσμος δεν θα πάει εκεί που είναι ο λαϊκισμός».

«Ο κ. Τσίπρας αναδείχτηκε μέσα από την κρίση. Οταν φύγει η κρίση θα εξαφανιστεί» εκτίμησε ο Πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στην κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η Ελλάδα, είπε ότι «η χώρα γύρισε σελίδα. Βγαίνουμε από την κρίση. Η ψυχολογία έχει αλλάξει και ο κόσμος έχει καταλάβει οτι βγαίνουμε από την κρίση» και πρόσθεσε: «Εγώ θέλω τον ελληνικό λαό να είναι ενωμένος πάνω από κόμματα».

«Δεν θα ζητήσουμε νέο χρηματοδοτικό πακέτο»

Σχολιάζοντας τις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με την τρόικα, ο Αντώνης Σαμαράς είπε: «είναι ξεκάθαρο οτι η τελευταία εκκρεμότητα που υπάρχει είναι η διευθέτηση του χρέους», διαβεβαιώνοντας ότι «δεν θα ζητήσουμε νέο χρηματοδοτικό πακέτο».

Για το αποτέλεσμα των εκλογών και το ενδεχόμενο αποχώρησης του ΠΑΣΟΚ

Σε ερώτηση για το αποτέλεσμα των επερχόμενων εκλογών και την κυβερνητική σταθερότητα, σε σχέση και με την έμμεση προειδοποίηση του ΠΑΣΟΚ για ενδεχόμενο αποχώρησής του από την κυβέρνηση, ο κ. Σαμαράς τόνισε πως θέλει το αποτέλεσμα των εκλογών να του δώσει το δικαίωμα να βγει από την κρίση για τα καλά, εκφράζοντας την πεποίθηση πως «αυτό θα είναι το αποτέλεσμα, δεν μπορεί να πάμε σε αβεβαιότητες, δεν μπορεί να πάμε σε νέα μέτρα».

Ερωτηθείς ειδικότερα για τη στάση του ΠΑΣΟΚ και τις πρόσφατες τοποθετήσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, σημείωσε πως «η κυβέρνηση άντεξε στα δύσκολα θα αντέξει και τώρα».

Δεν θέλω να κρίνω τις απόψεις ενός άλλου κόμματος ως προς τη στρατηγική του, πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς διαβεβαιώνοντας πάντως ότι «σε καμία περίπτωση δεν κινδυνεύει η σταθερότητα μετά τις εκλογές».

«Πρέπει να γίνουν περαιτέρω μειώσεις φόρων»

 Ο Πρωθυπουργός υποστήριξε ότι έχει έλθει η ανάκαμψη και όπως είπε είναι ήδη ορατό, ενώ σημείωσε ότι πρώτο μέλημα είναι η αντιμετώπιση της ανεργίας.

Σε ό,τι αφορά τη φορολογία, αφού αναφέρθηκε στη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, είπε πως πρέπει να γίνουν περαιτέρω μειώσεις φόρων. «Το θέλω και στο εισόδημα, και στα κέρδη των επιχειρήσεων» σημείωσε χαρακτηριστικά, επαναλαμβάνοντας πως θέση μου είναι ένας ενιαίος φόρος 15% και διαβεβαιώνοντας πως με το που θα συνεχίσουν τα πλεονάσματα «θα προχωράμε στη μείωση των φόρων».

Ερωτηθείς ειδικότερα για το ενδεχόμενο κατάργησης της εισφοράς αλληλεγγύης από τον Σεπτέμβριο, είπε πως δεν μπορεί να υποσχεθεί κάτι που δεν το ξέρει 100%.

Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά υπάρχουν τα χρήματα του ΕΣΠΑ τα οποία μέχρι το 2020 θα φτάσουν στα 30 δισ. ευρώ τα οποία θα «πέσουν» για να ξεκινήσει η δραστηριότητα της οικονομίας σε συνδυασμό με τις επενδύσεις τόσο τις εγχώριες όσο και από το εξωτερικό.

Ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι ήδη τους τελευταίου μήνες έχουν επενδυθεί 15 δισ  ευρώ στην Ελλαδα από το εξωτερικό.

Επιπλέον αναφέρθηκε και στον ενεργειακό ρόλο της Ελλάδας, υποστηρίζοντας ότι σύμφωνα με ειδικούς τα κοιτάσματα στον ελληνικό χώρο μπορούν να καλύψουν μέχρι το 50% των ενεργειακών αναγκών των υπολοίπων εταίρων.

Για τις αποκρατικοποιήσεις τόνισε ότι θα προχωρήσουν, σημειώνοντας πως θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο του ανασχηματισμού μετά τις κάλπες του Μαΐου, ο πρωθυπουργός απέφυγε να απαντήσει. «Επειδή ό,τι και να πω θα θεωρηθεί ότι το προαναγγέλλω ή το αποκλείω, δεν θα απαντήσω» δήλωσε.

«Δεν θα απαντήσω» ήταν επίσης η αντίδραση του πρωθυπουργού στο ερώτημα για το ενδεχόμενο μετακίνησης, ή μη, του Γιάννη Στουρνάρα από το υπουργείο Οικονομικών.

Για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής ο Αντώνης Σαμαράς επανέλαβε ότι η κυβέρνηση είναι αυτή που με πρωτοβουλία της πήγε το θέμα στον μόνο αρμόδιο, όπως είπε, την ελληνική Δικαιοσύνη. 

Ερωτηθείς για την υπόθεση Μπαλτάκου και για το εάν ενοχλήθηκε που ένας συνεργάτης του είχε τις σχέσεις που δημοσιοποιήθηκαν, ο κ. Σαμαράς απάντησε: «Γι” αυτό και δεν είναι πλέον συνεργάτης μου».

Για Το Ποτάμι, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι «αντίθετα από άλλους» θεωρεί «καλοδεχούμενο» το καινούργιο, εκτίμησε όμως ότι υπάρχει ασάφεια στις θέσεις του. 

By