Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Σαμαράς: «Από το Grexit έχουμε φθάσει στο Grecovery»

«Η κυβέρνηση διέψευσε τους επαγγελματίες καταστροφολόγους»

Samaras Οξεία επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση για υπονόμευση της προοπτικής της χώρας και για «επαγγελματίες καταστροφολόγους».

Κατα την ομιλία του στο προσυνέδριο της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Σαμαράς επεσήμανε ότι η κυβέρνηση απέτρεψε την αποσταθεροποίηση της χώρας και έχει ανατρέψει την κατάσταση, διαψεύδοντας τους επαγγελματίες καταστραφολόγους που «φθάνουν ακόμα και στα όρια υπονόμευσης της χώρας.

«Αποτρέψαμε την αποσταθεροποίηση της χώρας» και τώρα «μας απομένει πολλή δουλειά για να μη βρεθούμε εκεί που αρχίσαμε», σημείωσε ο πρωθυπουργός, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του και στους δύο άλλους κυβερνητικούς εταίρους. Μάλιστα, ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε πρωτοφανή, αλλά και σωτήρια για τη χώρα, την τρικομματική συνεργασία. «Πετύχαμε, όλοι μαζί παρά τις ιδεολογικές διαφωνίες» είπε χαρακτηριστικά.

Από το Grexit έχουμε φθάσει στο Grecovery επανέλαβε, αλλά μερικοί, παρατήρησε χαρακτηριστικά, δεν τον αντέχουν αυτό και φθάνουν στα όρια της υπονόμευσης της χώρας, διώχνοντας επενδυτές, επιχειρώντας ματαίωση επενδύσεων, «για να μην έρθουν χρήματα στην Ελλάδα να μην πιάσουμε τους στοχους μας, να μη βγούμε από το μνημόνιο», αλλά «αυτή τη χάρη όμως, εμείς δεν θα τους την κάνουμε».

 

«Ο λαϊκισμός χάνει έδαφος»

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της ΝΔ, απαντώντας σε αυτούς που «είτε από πρόθεση ή από σύγχυση επιχειρούν την υπονομευση της χώρας», ο κ. Σαμαράς σημείωσε πως ο λαϊκισμός τους πλέον χάνει έδαφος.

«Πανηγύριζαν κάποιοι και μας έλεγαν να ακολουθήσουμε το παράδειγμα της Κύπρου», όταν αρχικά είπε «όχι» στην απόφαση του Eurogroup, «μετά όμως κατάπιαν τη γλώσσα τους» και τώρα αποδεικνύεται πόσο δύσκολη θα ήταν η τύχη του Ελληνισμού αν ακούγαμε τις φωνές τους.

Σήμερα συνέχισε, ανακάλυψαν τα σφάλματα του πρώτου μνημονίου, για το οποίο όπως επεσήμανε, η ΝΔ είχε εξ αρχής εκφράσει τις ενστάσεις της και αναφορικά με το αίτημα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για συζήτηση στη Βουλή, είπε ότι «θα την έχουν, αλλά στην ώρα της».

«Μας κατηγορήσαν ότι δεν στηρίξαμε το πρώτο μνημόνιο… τότε δεν εισακουστήκαμε και η ζημιά έγινε» ανέφερε ο πρόεδρος της Ν.Δ. και σήμερα «το ομολογούν και αυτοί που το επέβαλαν».

Όποιος, όμως, αγαπά τη χώρα δεν προσπαθεί να δικαιωθεί κοιτώντας πίσω στις αποτυχίες αλλά κοιτά να τις επαναρθώσει, δεν κοιτάει πίσω κοιτάει μπροστά, υπογράμμισε χαρακτηριστικά και διαβεβαίωσε πως η Ελλάδα και οι Έλληνες θα παραμείνουν όρθιοι.

 

Θερμή υποδοχή στον Καραμανλή

Την ομιλία του πρωθυπουργού παρακολούθησε και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο οποίος καταχειροκροτήθηκε κατά την άφιξή του στο ξενοδοχείο Makedonia Palace. Μετά την ομιλία του πρωθυπουργού ακολουθούν τοποθετήσεις υπουργών, βουλευτών και κομματικών στελεχών.

Το συνέδριο της ΝΔ, το τελευταίο τριήμερο του Ιουνίου (28-30 του μηνός) στην Αθήνα, θα έχει στόχο τη μετεξέλιξη του κόμματος, την ιδεολογική επανατοποθέτησή του και το άνοιγμα σε ευρύτερες κεντρώες δυνάμεις. Χαρακτηριστικό είναι το σύνθημα του συνεδρίου, που -όπως αποκαλύπτει το Βήμα της Κυριακής- θα είναι: «Ανασυγκρότηση, μετεξέλιξη, διεύρυνση».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By