Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Σαμαράς: Η ελληνική οικονομία είναι σε ράλι

«Ο πρωθυπουργός ζήτησε από όλους του υπουργούς να κλείσουν και οι τελευταίες εκκρεμότητες»

samarasmaximou

«Ενέσεις» αυτοπεποίθησης στους υπουργούς έκανε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κατά τη χθεσινή ευρεία σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου ενόψει τη κρίσιμης διαπραγμάτευσης με την Τρόικα στο Παρίσι.

«Η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη από πριν. Αλλάζουμε φάση και έχουμε συμμάχους και τα αριθμητικά δεδομένα» τους είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός και έκανε αναφορά στις θετικές επιδόσεις της οικονομίας, όπως αποτυπώνονται σε νούμερα.

Ο κ. Αντώνης Σαμαράς, παρουσία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών Ευάγγελου Βενιζέλου, έδωσε συγκεκριμένες κατευθυντήριες γραμμές πάνω στις οποίες θα πρέπει να κινηθεί η ελληνική αποστολή στο Παρίσι.

«Να λειτουργήσετε συντονισμένα και ως ομάδα και να φέρετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τη χώρα» είπε ο Πρωθυπουργός και ζήτησε να κλείσουν και οι τελευταίες εκκρεμότητες προκειμένου να μην μείνει κανένα μέτωπο ανοιχτό.

Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς, σχολιάζοντας την τιμή ρεκόρ που έκλεισαν τα ελληνικά ομόλογα σημείωσε χαρακτηριστικά: «Πάμε πολύ καλά. Η ελληνική οικονομία είναι σε ράλι».

Σύμφωνα με πληροφορίες  ο Πρωθυπουργός έδωσε εντολή στον υπουργό Δικαιοσύνης να προστατευθούν οι οικονομικά ασθενέστεροι δανειολήπτες. Μάλιστα είπε στον κ. Αθανασίου, ο οποίος θα μετέχει στην ελληνική κυβερνητική αποστολή στο Παρίσι, ότι πρέπει άμεσα να διαμορφωθεί ένα νομικό πλαίσιο προστασίας των οικονομικά ασθενέστερων δανειοληπτών από τους πλειστηριασμούς.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης όλοι οι υπουργοί έκαναν έναν σύντομο απολογισμό των έως τώρα δράσεων και διέτρεξαν τις εκκρεμότητες που υπάρχουν, προκειμένου να έχει ο πρωθυπουργός μία συνολική και σαφή εικόνα του κυβερνητικού έργου σε κρίσιμους τομείς.

Στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου συμμετείχαν εκτός από τους πολιτικούς αρχηγούς και τον κ. Χαρδούβελη, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο υφυπουργός Γιώργος Μαυραγάνης, οι υπουργοί Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, και Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου και η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, καθώς ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν στις ΗΠΑ σε ιδιωτική επίσκεψη, ενώ θα δώσει κανονικά το παρών στο Παρίσι.

«Η χώρα πρέπει να μπει στην πορεία προς την έξοδο από την κρίση και όλοι να καταλάβουν ότι αλλάζουμε φάση» σημείωσε βγαίνοντας από το Μέγαρο Μαξίμου ο κ. Βενιζέλος.

By