Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Σαμαράς: «Η ΝΔ συσπειρώνει ευρύτερες δυνάμεις»

Ομιλία στο πολιτικό συμβούλιο του κόμματος

nea dimokratia samaras fosphotosΒήμα ανανέωσης της παράταξης και του κόμματος χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς τη σημερινή διαδικασία για την εκλογή του νέου γραμματέα και της Εκτελεστικής Γραμματείας του κόμματος από την Πολιτική Επιτροπή.

«Όλη αυτή την περίοδο περάσαμε δοκιμασίες χωρίς απώλειες, τώρα δίνουμε τη μάχη των ιδεών έναντι αντιπάλων που ψαρεύουν σε θάλασσες λαϊκισμού. Η μεγάλη μας παράταξη άντεξε σε μία περίοδο που κατέρρεαν τα πάντα και συσπειρώνει ευρύτερες δυνάμεις» είπε χαρακτηριστικά.

Ιδιαίτερα ευχαρίστησε τον απερχόμενο γραμματέα κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη, για τον οποίο προανήγγειλε ότι θα πάει στην Ευρωβουλή μετά τις επόμενες ευρωεκλογές.

Πρόσθεσε ακόμη ότι αναδεικνύεται μία νέα γενιά στελεχών και έπλεξε το εγκώμιο του κ. Ανδρέα Παπαμιμίκου, ο οποίος είναι και ο μόνος υποψήφιος για τη θέση του νέου γραμματέα του κόμματος.

Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε την Ελλάδα, νησίδα σταθερότητας, αντιπαραβάλλοντας τη σημερινή εικόνα της χώρας με αυτή πριν ένα χρόνο.

«Γυρίστε και κοιτάξτε τι γίνεται στη χώρα μας πριν ένα χρόνο η Ελλάδα ήταν η μοναδική πηγή αστάθειας στην περιοχή μας και την Ευρώπη ολόκληρη. Σήμερα είναι η ακριβώς αντίστροφη εικόνα. Γύρω μας τα πάντα ανατρέπονται, και μέσα σε όλα αυτά η Ελλάδα μοιάζει σα μοναδική νησίδα σταθερότητας με όλα τα προβλήματά της» τόνισε χαρακτηριστικά.

Για τον καλαθοσφαιριστή Γιάννη Αντετοκούμπο τόνισε ότι δεν έγινε Έλληνας στα χαρτιά το πάλεψε, πήγε σχολείο, έμαθε ελληνικά καλύτερα, πήρε παιδεία ελληνική καλύτερη από πολλούς, βαπτίστηκε ορθόδοξος, πήγε στο NBA και εκεί θυμάται ότι είναι Έλληνας. «Το επέλεξε ο ίδιος είναι δικός μας, παιδί της ημετέρας παιδείας, έτσι τους θέλουμε Έλληνας στην ψυχή και στην παιδεία και όχι στα χαρτιά. Νεοναζί και κήρυκες του μίσους εκείνοι που τον βρίζουν. Πολύ πιο Έλληνας από αυτούς που καίνε τη σημαία» σημείωσε χαρακτηριστικά.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By