Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σαμαράς: «Ιδιωτικοποιήσεις «red carpet» και όχι «red tape»»

«Η Ελλάδα αυτό προσφέρει σε όσους θέλουν να επενδύσουν στη χώρα μας, είναι «red carpet» και όχι «red tape»» είπε με νόημα.

www.fosphotos.com/Menelaos Myrillas
www.fosphotos.com/Menelaos Myrillas

Του Γιάννη Πιτταρά

 Από το βήμα της εκδήλωσης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που πραγματοποιείται στην Αθήνα ο πρωθυπουργός επικεντρώθηκε στις μεταρρυθμίσεις που προωθούνται και μίλησε για το νούμερο ένα στοίχημα της κυβέρνησής του που είναι οι ιδιωτικοποιήσεις και οι επενδύσεις.

Προανήγγειλε, μάλιστα, ότι μέχρι τα τέλη Μαρτίου θα έχουν κατατεθεί οι δεσμευτικές προσφορές για ΟΠΑΠ και ΔΕΠΑ.

Όσο για τους στόχους και τα προαπαιτούμενα:

Ο κ. Σαμαράς σημείωσε ότι «η χώρα μας πέρυσι είχε μια δύσκολη χρονιά, όμως η Ελλάδα πέτυχε να εκπληρώσει τα προαπαιτούμενα και να πιάσει τους δημοσιονομικούς στόχους για πρώτη φορά, μετά από δεκαετίες».

Εμφανίστηκε, δε αισιόδοξος ότι «τα πρώτα στοιχεία για φέτος δείχνουν πως θα πιάσουμε τους στόχους για το πρωτογενές πλεόνασμα», ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις θυσίες των πολιτών, σημειώνοντας πως «ο ελληνικός λαός υπέφερε πολύ και εξακολουθεί να υποφέρει».

Η ΑΟΖ ξανά στο τραπέζι

Δύο 24ωρα μετά από την επιστροφή του από την Κωνσταντινούπολη, ο Αντώνης Σαμαράς επανέφερε ξανά στο τραπέζι της συζήτησης το θέμα της διευθέτησης της ΑΟΖ.

Επέμεινε στην ανάγκη κοινής γραμμής της ΕΕ και στο επίμαχο θέμα της ΑΟΖ επισημαίνοντας ότι «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει μια κοινή ευρωπαϊκή πολιτική για τα ζητήματα της ΑΟΖ, με αποτέλεσμα το κάθε κράτος να χειρίζεται τα θέματα αυτά μόνο του.

Πονοκέφαλος η ανεργία

Μεγάλο κομμάτι των αναφορών του πρωθυπουργού είχε να κάνει με τα ανησυχητικά ποσοστά της ανεργίας και ιδιαιτέρως των νέων ανέργων.

Σημείωσε μάλιστα ότι «οι τάσεις της ανεργίας είναι αφόρητες και ανησυχητικές και πρέπει οπωσδήποτε να τις αντιστρέψουμε αμέσως».

 

[space size=»30″]

By