Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Σαμαράς: «Ο ΣΥΡΙΖΑ υπονομεύει τη σταθερότητα της χώρας»

«Και δημιουργεί πρόβλημα στην πορεία προς την έξοδο από την κρίση»

ypourgiko-sumboulio

Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο κατηγόρησε ότι με τη στάση του υπονομεύει τη σταθερότητα της χώρας και δημιουργεί πρόβλημα στην πορεία προς την έξοδο από την κρίση εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

«Εδώ και καιρό οι αγορές επισημαίνουν ότι η Ελλάδα πηγαίνει πολύ καλά με μόνη επιφύλαξη για το πολιτικό ρίσκο. Δηλαδή την αβεβαιότητα για το αν θα συνεχίσει η χώρα το δρόμο των μεταρρυθμίσεων. Τα τελευταία εικοσιτετράωρα η στάση της αντιπολίτευσης επιδείνωσε αυτή την εικόνα. Με ευθεία υπονόμευση της σταθερότητας. Και οι αγορές αντέδρασαν σε βάρος της χώρας μας» σημείωσε ο Πρωθυπουργός ο οποίος έσπευσε να διαβεβαιώσει πως «η κυβέρνηση με ψυχραιμία θα αποκαταστήσει πλήρως το κλίμα σταθερότητας και εμπιστοσύνης που χρειάζεται η Ελλάδα».

Ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι επιδιώκει τη σύγκρουση με τους εταίρους από θέση μάλιστα αδυναμίας και εμφανίστηκε αισιόδοξος πως με την ολοκλήρωση των τεστ αντοχής των τραπεζών και την οριστική τακτοποίηση του χρέους η χώρα θα μπει στη μετά το μνημόνιο εποχή. Ο Πρωθυπουργός ζήτησε από τους υπουργούς να μη χαλαρώσει το κυβερνητικό έργο, να υπάρξει περισσότερος και καλύτερος συντονισμός στα υπουργεία, καλύτερη συνεργασία μεταξύ των υπουργών και καλύτερη προβολή του κυβερνητικού έργου. Αναφέρθηκε εκτενώς σε σειρά φοροελαφρύνσεων και σε αποκατάσταση των αδικιών υπογραμμίζοντας πως «όλα αυτά θα χάνονταν, αν άρχιζε πάλι η αλόγιστη σπατάλη» και αν η χώρα επέστρεφε στον λαϊκισμό».

By