Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Σαμαράς: Πρέπει να μειωθούν οι φόροι

Υπέρ του ενιαίου φορολογικού συντελεστή, 15%, για την επιχειρηματικότητα, τάχθηκε ο πρωθυπουργός.

samarasΜήνυμα προς την τρόικα απέστειλε ο πρωθυπουργός, λίγες ώρες πριν το κρίσιμο ραντεβού τους, μιλώντας σε διεθνή εκδήλωση επιχειρηματικότητας στο ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος».

Ο Αντώνης Σαμαράς ανέφερε ότι η Ελλάδα χρειάζεται έναν ενιαίο φορολογικό συντελεστή, στο 15%, καθώς, όπως υπογράμμισε, δεν είναι δυνατόν να περιμένουν «οι έξω ότι θα γίνουν επενδύσεις όταν, για παράδειγμα, οι διπλανές χώρες, όπως η Βουλγαρία έχει το μισό φορολογικό συντελεστή». «Με μείωση των φόρων θα υπάρξει, ανάπτυξη και επενδύσεις. Ωστόσο, δεν μπορώ να δεσμευτώ ότι αυτό θα γίνει άμεσα», πρόσθεσε.

Ο κ. Αντώνης Σαμαράς σημείωσε, επίσης, ότι η  Ελλάδα ξεπερνά το κρίσιμο σημείο της καμπής, επανέλαβε ότι δεν θα ληφθούν νέα μέτρα και παραδέχθηκε πως η έξοδος από την κρίση γίνεται με τεράστιες θυσίες. «Χρειάζεται άγκυρα αξιοπιστίας. Πρέπει να παραμείνουμε στη σφαίρα της αξιοπιστίας  Μπήκαμε στην τελική ευθεία, δεν είναι ώρα για δισταγμούς. Αυτά που λέμε, να τα κάνουμε, αλλιώς να μην τα λέμε», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Επίσης, έκανε αναφορά στη ρευστότητα στην αγορά και στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και πως θα πρέπει και το κράτος να αποπληρώσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του προς τους πολίτες, ενώ παρουσίασε και τις δράσεις της κυβέρνησης για την ενίσχυση της ρευστότητας, ενώπιον εκπροσώπων περισσότερων από 500 εταιρειών, ελληνικών και ευρωπαϊκών.

 

 

 

By