Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σαμαράς: Τελευταίος θα σφυρίξω λήξη συναγερμού

Η κατάσταση είναι ακόμα κρίσιμη, εκτίμησε ο πρωθυπουργός, μιλώντας σε συνέδριο με θέμα την ανάπτυξη.

Του Γιάννη Πιτταρά

 

samaras.Από το βήμα του 1ου αναπτυξιακού συνεδρίου, παρουσία του κοινοτικού επιτρόπου περιφερειακής Ανάπτυξη κ.Χαν, ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε το 2013 έτος καμπής που θα οδηγήσει σε έτος ανάκαμψης και συνέδεσε το νέο ΕΣΠΑ με τη νέα αρχή στην πορεία της ελληνικής οικονομίας.

«Η κατάσταση είναι ακόμα κρίσιμη» είπε ο κ.Σαμαράς και σημείωσε με νόημα «είμαι ο τελευταίος που θα σφυρίξει λήξη συναγερμού, όμως μόνο οι κακόπιστοι δεν βλέπουν ότι το κλίμα έστω και αργά αντιστρέφεται».

Παράλληλα, έστρεψε τα βέλη του εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ – χωρίς να τον κατονομάσει – κάνοντας λόγο για «λαϊκίστικες φωνές στις οποίες πρέπει να δείξουμε ότι η Ευρώπη είναι το σπίτι μας», λέγοντας ότι «διαψεύστηκαν οι Κασσάνδρες που προέβλεπαν έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ».

Μάλιστα ο πρωθυπουργός προχώρησε ένα βήμα παραπέρα την κριτική του σημειώνοντας με νόημα ότι «δεν περιμένουμε να ζητήσουν συγνώμη, όμως υποτίμησαν την προσπάθεια της τρικομματικής κυβέρνησης, αλλά κυρίως την αποφασιστικότητα του ελληνικού λαού που φάνηκε αντάξιος της ιστορίας του».

Ο Αντώνης Σαμαράς στάθηκε ιδιαίτερα στην σημασία του νέου ΕΣΠΑ χαρακτηρίζοντάς το βασικό εργαλείο ανάπτυξης, το οποίο όμως -όπως σημείωσε- θα πρέπει να συνδεθεί άμεσα με δημιουργία θέσεων εργασίας κυρίως για τους νέους.

«Θέλουμε ένα έκτακτο άλμα, γιατί η κατάσταση είναι έκτακτη» είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει καμία δικαιολογία όταν ζητάς χρήματα από τους πολίτες, να χάνεις κονδύλια από το ΕΣΠΑ».

Φρόντισε μάλιστα να στείλει και ένα μήνυμα ενόψει και των αποφάσεων για τις αλλαγές στο δημόσιο λέγοντας ότι «οι εποχές των χαλαρών στο δημόσιο έχουν τελειώσει».

 

By