Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Α. Σαμαράς: Όχι στους εθνικούς δολιοφθορείς

samaras antonis prothipourgos bouli

Για την ανακούφιση των αγροτών ανέφερε  ρύθμιση για το συνταξιοδοτικό, το νυχτερινό ρεύμα, ενώ εντός της τετραετίας η μείωση ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια.

Του Κώστα Πουλακίδα

samaras antonis prothipourgos bouli
© FOSPHOTOS Panayiotis Tzamaros

Ο Α. Σαμαράς ξιφούλκησε πρώτος κατά την συζήτηση των πολιτικών αρχηγών για τους αγρότες. Με αφορμή τις αντιδράσεις και τα επεισόδια κατά των χρυσορυχείων στην Χαλκιδική, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «δεν είναι συνηθισμένα, δεν μπορούμε να τα αποδεχθούμε ως «συνηθισμένα», ούτε ως «γεγονότα ρουτίνας».

Όλοι βλέπουν ότι αγωνιζόμαστε να φέρουμε επενδύσεις σε αυτόν τον τόπο από παντού. Κάποιοι, όμως – ανώνυμοι και κουκουλοφόροι – πάνε το βράδυ και καίνε τις εγκαταστάσεις επιχειρήσεων που βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα! Αυτό δεν μπορεί να περάσει έτσι. Δεν μπορεί να φανεί στον έξω κόσμο ότι «έτσι γίνονται τα πράγματα στην Ελλάδα». Εμείς οι Έλληνες δεν το δεχόμαστε! Ή τουλάχιστον δεν το ανεχόμαστε πια!».

«Δεν θέλω να καταγγείλω κανένα. Δεν δείχνω με το δάχτυλο κανένα. Μόνο σας καλώ όλους να σκεφτείτε: Αν αυτό δεν είναι εθνική υπονόμευση, τότε τι λέγεται εθνική υπονόμευση; Αν αυτό δεν λέγεται εθνική δολιοφθορά, τότε τι ακριβώς είναι;», αναρωτήθηκε ο Α. Σαμαράς και δεσμεύθηκε: «αυτές οι δολιοφθορές θα τελειώσουν! Αυτή η καταστροφική μανία κατά της χώρας θα αντιμετωπιστεί όπως της αξίζει. Και από την Πολιτεία και από τους πολίτες».

«Δεν σας ζητώ να συμφωνείτε με όλες τις πολιτικές της κυβέρνησης. Σας καλώ, όμως, να προστατέψουμε – όλοι μαζί – το συμφέρον του ελληνικού λαού!», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Ο Α. Σαμαράς ανακοίνωσε ακόμη ότι η καπνοβιομηχανία Philip Morris θα αγοράζει το 50% της ελληνικής παραγωγής καπνού για τα επόμενα τρία χρόνια. Εξήγγειλε σύνταξη στα 62 για όσους αγρότες έχουν 40 χρόνια ασφαλιστικών εισφορών, μείωση του ΦΠΑ για τα αγροτικά εφόδια εντός της τετραετίας, καθώς και υποχρεωτική τήρηση βιβλίων εσόδων – εξόδων από όλους τους αγρότες από την επόμενη χρονιά. Υποσχέθηκε τέλος ρύθμιση για τα δάνεια των αγροτών.

[space size=»30″]

By