Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Συνάντηση του Πατριάρχη Μόσχας με Παπούλια και Σαμαρά

Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Ελλάδα

FOSPHOTOS
FOSPHOTOS

Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό συναντήθηκε ο Πατριάρχης Μόσχας, Κύριλλος, παρουσία του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Ελλάδα.

Ο Κάρολος Παπούλιας, υπογράμμισε τις στενές και ιστορικές σχέσεις των δύο χωρών, υπογραμμίζοντας «σήμερα, σας ευχαριστούμε για την βοήθεια την οποία δίνετε στη χειμαζόμενη ελληνική εκκλησία, στο πολύ σημαντικό φιλάνθρωπο έργο της, το οποίο ζήσατε και εσείς. Οι σχέσεις των δύο χωρών μας είναι εγκάρδιες σε όλα τα επίπεδα. Φέτος περιμένουμε πολλούς πολίτες από τη δικιά σας πατρίδα να επισκεφθούν τη δικιά μας πατρίδα. Και χαιρόμαστε γιατί θα ζήσουν και θα γνωρίσουν την Ελλάδα. Επίσης, είναι ενδιαφέρον ότι υπάρχει μια ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού και επίσης είναι ένας σημαντικός τομέας η ανάπτυξη των σχέσεών μας. Νομίζω ότι οι εκκλησίες μας πρέπει να συμβαδίσουν για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της εποχής μας. Η Ορθοδοξία εκπέμπει ένα μήνυμα ειρήνης και αρμονίας, ένα εξαιρετικά ανθρώπινο μήνυμα».

Από την πλευρά του ο Πατριάρχης Κύριλλος τόνισε ότι «οι δύο λαοί μας είναι αδελφοί λαοί και έχουν πολλά κοινά στοιχεία. Θεμέλιο αυτών των στοιχείων αποτελεί η Ορθοδοξία. Και επειδή η Ορθοδοξία είναι ακλόνητο θεμέλιο είμαι πεπεισμένος ότι τα όποια προβλήματα θα αντιμετωπιστούν με τρόπο αδερφικό, ειρηνικό και με αλληλεγγύη».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By