Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Σαν σήμερα έφυγε η «Φωνή»

Ο Φράνκ Σινάτρα, η πιο μαγική φωνή του κόσμου, σίγησε το 1998, αλλά είναι πάντα εδώ

frank sinatraΤαλαντούχος, πολυτάραχος, τολμηρός, λάτρης της καλής ζωής και του γυναικείου φύλου, ο Frankie με 1.400 ηχογραφήσεις, δεκάδες ταινίες και εκπομπές στην τηλεόραση, «έφυγε» σαν σήμερα, 15 Μαΐου του 1998, στο Λος Άντζελες.

Ο λόγος φυσικά για τον Francis Albert Sinatra, κατά κόσμον Frank Sinatra ή Frankie που σύνδεσε το όνομά του με τη δόξα όσο κανείς, κατάφερε να πρωτοστατεί στη μουσική βιομηχανία από την εποχή του Swing μέχρι αυτή του Rock.

Η «Φωνή» (The Voice), το παρατσούκλι που του έδωσαν οι θαυμαστές του, έγινε πρωτοσέλιδο αμέτρητες φορές τόσο για την επαγγελματική του πορεία όσο και για την ταραχώδη προσωπική του ζωή.

Πέρα από τις επιθέσεις σε δημοσιογράφους, παντρεύτηκε τέσσερις φορές, τη Νάνσι Μπαρμπάτο, την Άβα Γκάρντνερ, τη Μία Φάροου και την Μπάρμπαρα Μαρξ, πρώην σύζυγο του Ζέπο Μαρξ, ενώ υπήρξε στενός φίλος και υποστηρικτής του Τζον Φ. Κένεντι και του Ρόναλντ Ρίγκαν.

Πολλοί τον κατηγόρησαν ότι είχε διασυνδέσεις με την ιταλική Μαφία και αρκετά από τα ονόματα των συνεργατών του περιέχονταν σε «ύποπτους» φακέλους του FBI, όμως πέρασε στην ιστορία για τις ερμηνείες του και το χαρακτηριστικό τρόπο με τον οποίο τόνιζε ή «έπνιγε» τις λέξεις.

Θάφτηκε ακριβώς όπως είχε ζητήσει, λίγο έξω απο το Palm Springs δίπλα στους γονείς του σε ένα ήσυχο κοιμητήριο.

Φήμες λένε ότι στο τελευταίο του ταξίδι τοποθετήθηκαν ένα φλασκί Jack Daniels, μερικές δεκάρες, ένας αναπτήρας και ένα πακέτο τσιγάρα Camel.

H φράση «The Best is Yet to Come» χαράκτηκε στην πέτρα που τον σκέπασε και εμείς σήμερα, δεν μπορούμε παρά να θαυμάζουμε το πλούσιο έργο που μας άφησε.

Μέχρι σήμερα έχουν γραφτεί 15 βιογραφίες για τον Frankie, έπεται βιογραφική ταινία από τον Scorsese και θεωρείται για πολλούς η πιο αναγνωρίσιμη φιγούρα της Αμερικανικής κουλτούρας του 20ου αιώνα.

Το βέβαιο είναι ότι… «he did it he’s way».[space size=»15″]


By