Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Σαφάρι ελέγχων σε τουριστικές περιοχές

Σύμφωνα με την απόφαση που εστάλη σε όλες τις εφορίες και τις φοροελεγκτικές υπηρεσίες εντατικοποιείται η διενέργεια μερικών επιτόπιων ελέγχων για τη διαπίστωση της εκπλήρωσης των φορολογικών υποχρεώσεων

savvaidou

Σαφάρι ελέγχων σε τουριστικές περιοχές ξεκινούν οι αρμόδιες υπηρεσίες για την πάταξη της φοροδιαφυγής, μετά από εντολή της νέας Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνας Σαββαΐδου.

Σύμφωνα με την απόφαση που εστάλη σε όλες τις εφορίες και τις φοροελεγκτικές υπηρεσίες εντατικοποιείται η διενέργεια μερικών επιτόπιων ελέγχων για τη διαπίστωση της εκπλήρωσης των φορολογικών υποχρεώσεων, ουσιαστικά δηλαδή για τον έλεγχο έκδοσης αποδείξεων (προληπτικοί έλεγχοι). Μάλιστα, με ευθύνη των Προϊσταμένων των Δ.Ο.Υ. πρέπει να αποστέλλεται κάθε Δευτέρα συμπληρωμένο ηλεκτρονικό αρχείο στη Διεύθυνση Φορολογικής Συμμόρφωσης με τα αποτελέσματα ελέγχων που έχουν πραγματοποιηθεί.

Όπως επισημαίνεται στο σχετικό έγγραφο «το Υπουργείο Οικονομικών παγίως δίνει πρωταρχική σημασία και προτεραιότητα στη διενέργεια φορολογικών ελέγχων, οι οποίοι αποσκοπούν τόσο στη δίκαιη κατανομή των φορολογικών βαρών και στη βελτίωση της συμμόρφωσης, όσο και στην αύξηση των δημοσίων εσόδων. Ειδικά την θερινή περίοδο και ιδιαίτερα στις τουριστικές περιοχές η εντατικοποίηση και αποτελεσματικότητα των ελέγχων είναι ακόμα πιο επιτακτική. Στο πλαίσιο αυτό οι Προϊστάμενοι των Δ.Ο.Υ. εκτός των Δ.Ο.Υ. Φ.Α.Ε. Αθηνών, Φ.Α.Ε. Πειραιά, Φ.Α.Ε. Θεσσαλονίκης, Πλοίων και Κατοίκων Εξωτερικού θα πρέπει να μεριμνήσουν για τη συγκρότηση και λειτουργία συνεργείων μερικών επιτόπιων ελέγχων για τη διαπίστωση της εκπλήρωσης των φορολογικών υποχρεώσεων που κάθε ένα θα αποτελείται από δύο τουλάχιστον υπαλλήλους».

Τα συνεργεία αυτά θα διενεργούν μερικούς επιτόπιους ελέγχους τις πρωινές, απογευματινές και βραδινές ώρες, όλες τις ημέρες της εβδομάδας

By