Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σβόμποντα: Πότε θα πάει ο Μπαρόζο στην κηδεία της λιτότητας;

 «Το φάρμακο που έδωσαν στην Κύπρο θα την σκοτώσει», δηλώνει ο πρόεδρος της Ομάδας των Σοσιαλιστών-Δημοκρατών.

europe komissionΤην ώρα που το Γερμανικό κοινοβούλιο μετρά αντίστροφα για την ψηφοφορία της Πέμπτης, οπότε και θα επικυρώσει το πακέτο διάσωσης της Κύπρου, το οποίο σύμφωνα με την ενημέρωση του Βόλφανγκ Σόιμπλε θα κινηθεί μεταξύ 20,7 και 20,8 δις ευρώ ο Χάνες Σβόμποντα εξαπολύει μύδρους κατά της συνταγής που εφαρμόζουν ΕΕ, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ.

Με συνέντευξη τύπου που παραχώρησε υπογραμμίζει το φάρμακο που έδωσαν στην Κύπρο  «θα σκοτώσει τον ασθενή, αντί να τον βοηθήσει να αναρρώσει». Ο πρόεδρος της Ομάδας των Σοσιαλιστών-Δημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο χαρακτήρισε αναποτελεσματικά τα μέτρα που προβλέπονται και επανέλαβε τις θέσεις του κατά της λιτότητας και υπέρ της πάταξης της φοροδιαφυγής και των «φορολογικών παραδείσων». Τα διαφυγόντα έσοδα θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για την αποπληρωμή των χρεών των ευρωπαϊκών χωρών και την ενίσχυση των επενδύσεων στην προοπτική μιας στρατηγικής ανάπτυξης είπε ο κύριος  Σβόμποντα.

 

Άσκησε σφοδρή κριτική στις επιλογές του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και εκτίμησε ότι η Κομισιόν «κινείται προς μια πολιτική λιτότητας μέσω του Επιτρόπου Όλι Ρεν.

 

Καυτηρίασε την παρουσία του προέδρου της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο στην κηδεία της Μάργκαρετ Θάτσερ στη Βρετανία, τονίζοντας: «πότε ο κ. Μπαρόζο θα πάει στην κηδεία των εσφαλμένων πολιτικών του, τις οποίες είχε προωθήσει ούτως ή άλλως η Θάτσερ, και βλέπουμε να έχουν πλέον καταστροφικές συνέπειες για την απασχόληση και ιδίως των νέων στην Ευρώπη;».

By