Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Σειρά παρεμβάσεων σχεδιάζει η Ιπποκράτους

Το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να πιέσει την κυβέρνηση αλλα και να ξαναβρεί την σχέση του με την κοινωνία με σειρά πρωτοβουλιών.

pasok grafeia
© FOSPHOTOS Philippos Messinis

Σειρά παρεμβάσεων στο κυβερνητικό έργο αλλά και σε θέματα που αφορούν την οικονομία και την κοινωνία προγραμματίζει η Ιπποκράτους για την εβδομάδα που έρχεται.

Με επικεφαλής, τον γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος Γιάννη Μανιάτη, αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ θα συναντηθεί αύριο με τον υπουργό Δικαιοσύνης κ.Ρουπακιώτη με στόχο τη βελτίωση των διατάξεων του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου και την επιτάχυνση της διαδικασίας εισαγωγής του στη Βουλή.

Την Τρίτη, αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ θα συναντηθεί  με τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Ελευθέριο Παπαγεωργόπουλο, προκειμένου να συζητηθούν οι απαραίτητες πρωτοβουλίες που αφορούν στην εξυπηρέτηση των πολιτών και την εξόφληση των οφειλών του οργανισμού προς τρίτους.

Στο πλαίσιο των παρεμβάσεων του ΠΑΣΟΚ για τα κοινωνικά θέματα, την Τετάρτη θα υπάρξει συνάντηση με την ΚΕΔΕ, για την επιτάχυνση υλοποίησης του προγράμματος της κοινωφελούς εργασίας, ενώ προγραμματίζεται  συνάντηση με το νέο Διοικητή του ΟΑΕΔ Θεόδωρο Αμπατζόγλου.

Σε ότι αφορά τον ενιαίο φόρο ακινήτων, η Ιπποκράτους διαμηνύει ότι θα συνεχιστεί η επεξεργασία των προϋποθέσεων για την εφαρμογή ενός δίκαιου και προοδευτικού συστήματος με αφορολογητο που θα διευκολύνει τους οικονομικά ασθενέστερους.

Αναφορικά με τις καθυστερήσεις των φορολογικών δηλώσεων, ο εισηγητής του ΚΤΕ Οικονομικών Φ. Σαχινίδης επικοινώνησε με τον αρμόδιο Γ.Γ  κ. Θεοχάρη για τη λειτουργία του συστήματος υποβολής ηλεκτρονικών δηλώσεων και ζητά τη λήψη όλων των αναγκαίων  μέτρων για την  έγκαιρη λειτουργία του συστήματος, καθώς η καθυστέρηση υποβολής των δηλώσεων δημιουργεί προβλήματα σε φορολογούμενους οι οποίοι είναι δικαιούχοι κοινωνικών επιδομάτων.

Την ίδια στιγμή, αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ θα συναντηθεί με τον Υπουργό Παιδείας με αντικείμενο τη συζήτηση βελτιώσεων του ΠΔ για τις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών, καθώς και με τον Υπουργό Επικρατείας και τη Διοίκηση της ΕΡΤ για τα θέματα που αντιμετωπίζουν οι δημοσιογράφοι και οι άλλοι εργαζόμενοι, αλλά και τη γενικότερη λειτουργία της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.

Την Τετάρτη ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα είναι στη Λειψία προκειμένου να συμμετάσχει στη συνάντηση της Progressive Alliance, αλλά και σε συνάντηση των επικεφαλής των σοσιαλιστικών κομμάτων. Παράλληλα θα παρευρεθεί στις επετειακές εκδηλώσεις του SPD στο περιθώριο των οποίων θα έχει διμερείς συναντήσεις με σοσιαλιστές ηγέτες. Στην Αθήνα θα επιστρέψει την Παρασκευή 24/5 και θα συνεδριάσεη η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ.

By