Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΣΕΚΑΠ: Έγινε η αναδιάρθρωση των δανείων – ΣΕ ΑΜΚ προχωρά ο Ιβάν Σαββίδης

Ο νέος ιδιοκτήτης της ΣΕΚΑΠ και μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης πρόκειται να προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

sekap1Σε συνεννόηση με την Πειραιώς, ολοκληρώθηκε η αναδιάρθρωση των δανείων της ΣΕΚΑΠ, δηλαδή των παλιών υποχρεώσεων που είχε η βιομηχανία προς την ΑΤΕ, έτσι που πλέον από τα 90 εκατ. ευρώ, μειώθηκαν στα μόλις 15 εκατ.ευρώ.

Αφού πέτυχε την αναδιάρθρωση των δανειακών υποχρεώσεων, ο νέος ιδιοκτήτης της ΣΕΚΑΠ και μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης πρόκειται να προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Για τη ΣΕΚΑΠ η αύξηση κεφαλαίου ισοδυναμεί, πρακτικά πλέον, με την προσπάθεια επανεκκίνησης της εταιρείας που υπολειτουργεί.

Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, που στηρίχθηκε από τη ΣΕΚΕ και στη συνέχεια απέκτησε το ποσοστό της ΑΤΕ στη ΣΕΚΑΠ, μέχρι σήμερα δεν έχει κινήσει τη βιομηχανία ενώ η νέα διοίκηση βρίσκεται σε ανοικτή αντιπαράθεση με τους εργαζομένους, επειδή προωθεί, παρά τις υποσχέσεις που είχαν δοθεί, μεγάλες μειώσεις μισθών και απολύσεις.

Ωστόσο, μετά την αναδιάρθρωση του δανεισμού αναμένεται ότι θα γίνει το επόμενο βήμα.

Αν δεν γίνει αύξηση, με την ΣΕΚΑΠ να έχει αρνητικά ίδια κεφάλαια 60,4 εκατ. ευρώ στην ενοποίηση ( μαζί με Βio), πωλήσεις 19 εκατ. ευρώ και ζημίες 8 εκατ. και πλέον, η βιομηχανία δεν μπορεί να προχωρήσει. Όπως έχει γραφεί, υπολογίζεται ότι θα χρειαστεί μία αύξηση κεφαλαίου της τάξης των 20 εκατ.ευρώ τουλάχιστον.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By