Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Σεξιστική επίθεση εναντίον της καταγγέλλει η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Άλλο ένα επεισόδιο στο σήριαλ των καβγάδων με πρωταγωνίστρια τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ «παίχθηκε»αργά χθες το βράδυ στη Βουλή

nerantzis

Άλλο ένα επεισόδιο στο σήριαλ των καβγάδων με πρωταγωνίστρια τη Ζωή Κωνσταντοπούλου «παίχθηκε»αργά χθες το βράδυ στη Βουλή, αυτή τη φορά στην επιτροπή που συζητούσε το νομοσχέδιο Δένδια για την αναδιάρθρωση της ελληνικής αστυνομίας.

Αφορμή διαδικαστικά θέματα με τη βουλευτή ωστόσο, του ΣΥΡΙΖΑ να καταγγέλλει σεξιστική επίθεση εις βάρος της.

Το φιτίλι άναψε, όταν ο Κυριάκος Βιρβιδάκης απο τη θέση του προέδρου της επιτροπής ανακοίνωσε την ημέρα και ώρα της επόμενης συνεδρίασης, που συμπίπτει με τις εργασίες της Ολομέλειας. Η αντίδραση της Ζωής Κωνσταντοπούλου ήταν έντονη.

Κυριάκος Βιρβιδάκης: Παρακαλώ δεν έχετε το λόγο…

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Ούτε εσείς τον έχετε…

Κυριάκος Βιρβιδάκης: Καινούργιο είναι αυτό;

Οι διαμαρτυρίες συνεχίστηκαν και ο Κυριάκος Βιρβιδακης κάλεσε τον Τάσο Νεράντζη, που αποτελεί κόκκινο πανί για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, να τον αντικαταστήσει στην έδρα.

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Δεν έχετε κανένα θεσμικό ρόλο για να ανεβείτε στην έδρα. Οφείλατε να αρνηθείτε. Ανεβήκατε για να δημιουργήσετε πρόβλημα. Η ευθιξία είναι άγνωστη λέξη για εσάς όπως και η αρετή…

Αναστάσιος Νεράντζης: Την σοβαρότητα την εμπνέετε εσείς…

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Θα πρέπει να παρέμβει αυτοκλήτως για την περίπτωση σας ο πρόεδρος της Βουλής γιατί παραβιάζετε κατ ΄επάγγελμα και κατ΄ εξακολούθηση την δεοντολογία..

Αναστάσιος Νεράντζης: θα σας διακόψω οριστικώς σε ένα λεπτό…

Βουλευτες της συγκυβέρνησης άρχισαν να διαμαρτύρονται, προκαλώντας την παρέμβαση του Τάσου Νεράντζη και την αντίδραση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ που ζήτησε να σταλούν τα πρακτικά στον Βαγγέλη Μειμαράκη.

Αναστάσιος Νεράντζης: Αφήστε μην παρεμβαίνετε για να ολοκληρώσει. Ολοκληρώστε παρακαλώ…

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Δεν θα διολισθήσω εγώ σε αυτό το επίπεδο… Ευτελίζετε την διαδικασία …τραγικό μου φαίνεται…

Αναστάσιος Νεράντζης: Προχωρήστε…

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Να μην που απευθύνεστε..

Αναστάσιος Νεράντζης: Αργείτε πολύ στην ολοκλήρωση σας. Αν σας αφήσω μέχρι το πρωί θα μιλάτε…

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Να διαβιβαστούν τα πρακτικά στον πρόεδρο της Βουλής…

Αναστάσιος Νεράντζης: Τελειώνετε…

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Αυτή η συμπεριφορά αντανακλά όλη την κυβέρνηση…. Μετά από τέτοιες προσβολές δεν θα παραμείνω στην αίθουσα. Θα αποχωρίσω..Μην χτυπάτε το κουδούνι. Δεν είστε γυμνασιάρχης…

Αναστάσιος Νεράντζης: Είστε άτακτη μαθήτρια…

Δημήτρης Κυριαζίδης: Είμαστε και νέοι άνθρωποι. Να την αφήσουμε να ολοκληρώσει…

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Τα υπονοούμενα περί σεξισμού δεν μπορούμε να τα δεχόμαστε. Λείπει η κυρία Κατερίνα Παπακώστα

Βασιλική Κατριβάνου : Αισθάνθηκα ντροπή με τα σεξιστικά υπονοούμενα. Τελειώνετε, ολοκληρώνετε… Είναι το ύφος σας κύριε Κυριαζίδη…. Είναι πολύ βασικός όρος ο σεβασμός εδώ μέσα. Ο καθένας έχει την ευθύνη του. Σε άντρα συνάδελφο, αντίστοιχοι όροι δεν θα μπαίνανε. Ούτε τελειώστε ούτε ολοκληρώστε με γελάκι. Είναι αδιανόητο το τι βλέπουμε. Άκουσα διάφορα υποτιμητικά σχόλια, δεν μας αρμόζουν και θα ήθελα να είμαστε σε εγρήγορση.

By