Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Σεούλ: Θύελλα αντιδράσεων για την εκτέλεση του θείου του Κιμ Γιονγκ- Ουν

Kατηγορούνταν ως «προδότης του έθνους» και είχε λίγο νωρίτερα καταδικασθεί σε θάνατο από ειδικό στρατιωτικό δικαστήριο

REUTERS | Kim Hong-Ji
REUTERS | Kim Hong-Ji

Τη «βαθιά ανησυχία» της εξέφρασε σήμερα η Νότια Κορέα, μετά την ανακοίνωση της εκτέλεσης του θείου του βορειοκορεάτη ηγέτη που θεωρούνταν δεύτερος στην ιεραρχία της χώρας.

«Η κυβέρνηση έχει βαθιές ανησυχίες σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις στη Βόρεια Κορέα και παρακολουθεί από κοντά την κατάσταση» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Ενοποίησης, το οποίο είναι αρμόδιο για τις σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες.

Η Νότια Κορέα θα είναι πλήρως προετοιμασμένη «για όλα τα ενδεχόμενα στο μέλλον» εργαζόμενη ταυτόχρονα στενά με τους συμμάχους της, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA ανακοίνωσε νωρίς σήμερα το πρωί την εκτέλεση, χθες, του 67χρονου Γιανγκ Σονγκ-Τάεκ, θείου του νεαρού ηγέτη της χώρας Κιμ Γιονγκ-Ουν.

Ο Γιανγκ κατηγορούνταν ως «προδότης του έθνους» και είχε λίγο νωρίτερα καταδικασθεί σε θάνατο από ειδικό στρατιωτικό δικαστήριο. Το καθεστώς κατηγορεί κυρίως τον Γιανγκ Σονγκ-Τάεκ ότι πρόδωσε τον Κιμ Γιονγκ-Ουν και τον πατέρα αυτού του τελευταίου, τον Κιμ Γιονγκ-Ιλ, ο οποίος είχε ηγηθεί της χώρας από το 1994 ως το θάνατό του, το 2011.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By