Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Σερβία: Μετά τους θριάμβους επί Ελλάδας και Βραζιλίας, θέλει την Ισπανία στον ημιτελικό!

Πήρε πολύ… αέρα η Σερβία μετά τις νίκες-θριάμβους επί της Ελλάδας και της Βραζιλίας. Και θέλει την Ισπανία (που αγωνίζεται στις 11 με την Γαλλία) στον ημιτελικό! Αυτό ευχήθηκε ο Σάσα Τζόρτζεβιτς…

SERVIA»Είχαμε μεγάλη βραδιά. Με καρδιά, αλλά παίξαμε πολύ έξυπνα. Το μπάσκετ δεν είναι μόνο σπορ στην πατρίδα μου και το ξέρουμε. Οι παίκτες μου έκαναν πολύ καλή δουλειά. Μείναμε συγκεντρωμένοι στο γήπεδο. Δεν είχαμε λάθη. Η Βραζιλία μετά από την Ισπανία, είναι η καλύτερη στο τρανζίσιον και καταφέραμε να αμυνθούμε ιδανικά. Όταν ανέλαβα την εθνική, είπαμε ότι έπρεπε να γυρίσουμε εκεί που ανήκουμε. Στην διεκδίκηση των μεταλλίων. Ξέρουμε ποια φανέλα φορούμε. Αυτό, λοιπόν, που καταφέραμε το θέλαμε πολύ. Αλλά σιγά-σιγά πρέπει να αφιερωθούμε στο επόμενο παιχνίδι. Δεν έχει σημασία ποιον θα αντιμετωπίσουμε, αλλά αν επιμένετε …θέλω την Ισπανία. Είναι η καλύτερη ομάδα, άρα για να είσαι καλύτερος, πρέπει να νικήσεις τους καλύτερους!», είπε ο Σέρβος κόουτς.

Ρωτήθηκε για τον Τεόντοσιτς, ο οποίος έκανε την καλύτερή του εμφάνιση στο Παγκόσμιο Κύπελλο κόντρα στη Βραζιλία. Ο Σέρβος πλέι μέικερ της ΤΣΣΚΑ τελείωσε τον αγώνα κόντα στη »σελεσάο» με 23 πόντους (10/10 βολ., 2/4 δίπ., 3/5 τρίπ.) ωστόσο ο Τζόρτζεβιτς παραδέχτηκε πως: »Δεν έκανα εγώ τον Μίλος καλύτερο! Οι συμπαίκτες του τον έκαναν. Είναι ομαδική δουλειά».

Από την πλευρά του, ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, Μίλος Τεόντοσιτς, αναφέρθηκε σε εκείνο το απίστευτο τρίποντο κόντρα στην Ισπανία, στο Μουντομπάσκετ της Τουρκίας το 2010. »Η Σερβία επιστρέφει στην διεκδίκηση των μεταλλίων. Είναι πολύ σημαντικό, για όλους μας. Κάθε χρόνο κάναμε ένα βήμα παραπάνω και τώρα φτάσαμε εκεί που θέλαμε. Είναι πολύ ωραίο, για όλους μας και προσπαθούμε να κάνουμε ευτυχισμένους όσους μας βλέπουν και όσους μας αγαπούν. Ο Τζόρτζεβιτς έχει μεγάλη εμπειρία σαν παίκτης και αυτή μας έχει μεταφέρει. Μας έχει μάθει πράγματα και είναι πολύ σημαντικός για την ομάδα. Αν θα ξανακάνω το σουτ που έκανα πριν από τέσσερα χρόνια, εναντίον της Ισπανίας; Ελπίζω να μη χρειαστεί να φτάσουμε ως εκεί. Στο τελευταίο σουτ δηλαδή».

Ο Νεμάνια Μπιέλιτσα πρόσθεσε: »Είναι μεγάλη νίκη, που ανήκει σε όλη την ομάδα. Παίξαμε έξυπνα, παίξαμε με καρδιά. Νομίζω ότι είμαστε έτοιμοι για κάθε μεγάλη πρόκληση από δω και πέρα. Θέλω να παίξουμε με την Ισπανία. Ο Τζόρτζεβιτς μας έχει βοηθήσει πάρα πολύ, αλλά δεν παίζουμε μόνο γι αυτόν. Παίζουμε για τη φανέλα, παίζουμε για την Σερβία».

By