Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σερβία: Στις 24/11 η επίσημη τελετή έναρξης της κατασκευής του South Stream

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε η υπουργός Ενέργειας της χώρας, Ζοράνα Μιχαήλοβιτς, σε συνέντευξη τύπου στο Βελιγράδι

tap
Την ερχόμενη Κυριακή 24 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η επίσημη έναρξη των εργασιών κατασκευής του τμήματος του αγωγού φυσικού αερίου South Stream, που θα διέρχεται από τη Σερβία. Τη σχετική ανακοίνωση έκανε χθες η υπουργός Ενέργειας της χώρας, Ζοράνα Μιχαήλοβιτς, σε συνέντευξη Τύπου στο Βελιγράδι, μετά την υπογραφή συμφωνίας για τον σταθμό ηλεκτροπαραγωγής στο Κόστολατς (ανατολική Σερβία).

«Η επίσημη τελετή θα γίνει στο Βελιγράδι την Κυριακή» είπε η κ. Μιχαήλοβιτς, προσθέτοντας ότι στο πλαίσιο της τελετής θα υπογραφούν τρεις συμφωνίες, μία που θα ορίζει τον αγωγό South Stream ως ένα έργο κοινής ωφέλειας, μία για τη μεταφορά φυσικού αερίου μέσω της Σερβίας και μία για ένα δάνειο χρηματοδότησης του έργου. Η προετοιμασία της πρώτης συμφωνίας έχει ολοκληρωθεί, ενώ οι άλλες δύο βρίσκονται στο στάδιο της επεξεργασίας, δήλωσε η κ. Μιχαήλοβιτς.

Διευκρίνισε δε, ότι το υπουργείο Ενέργειας δεν θα υπογράψει και τις τρεις συμφωνίες, καθώς εκείνη που αφορά στο δάνειο θα συνυπογραφεί από τη σερβική κρατική εταιρεία φυσικού αερίου Srbijagas και την South Stream. Η υπουργός εξέφρασε την ελπίδα ότι θα τηρηθούν οι προθεσμίες που αφορούν την κατασκευή του αγωγού, επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση έκανε ό,τι ήταν αναγκαίο, για να παρακαμφθεί η γραφειοκρατία σχετικά με το έργο, προκειμένου να ξεκινήσει σύμφωνα με τον προγραμματισμό.

Πηγή: ΑΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By