Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σε αγώνα κάλεσε τους μαθητές ο Τσίπρας

Κατά την επίσκεψή του στο 1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας

tsipras«Καλό αγώνα» και «καλή δύναμη» ευχήθηκε στους μαθητές και να γίνουν συμπαραστάτες στους γονείς και πάνω απ’ όλα στους καθηγητές τους για « να μείνει όρθιο το σχολείο» ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος παραβρέθηκε στον Αγιασμό στο 1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας.

«Θέλω να σας ευχηθώ καλή χρονιά, αλλά φοβάμαι ότι φέτος αυτό ακούγεται περισσότερο σαν ειρωνεία, παρά σαν ευχή», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απεθυνόμενος στους μαθητές και τόνισε ότι φέτος «η χρονιά θα είναι διαφορετική» καθώς στα σχολείο είναι λιγότεροι οι καθηγητές αλλά και οι μαθητές.

«Και το πρώτο μάθημα που θα κάνετε θα είναι το πιο σπουδαίο μάθημα της ζωής σας, να ξέρετε. Είναι το μάθημα της αλληλεγγύης, της αλληλοβοήθειας και της βοήθειας στο διπλανό, στο συμμαθητή που έχει μεγαλύτερο πρόβλημα. Και το μάθημα του αγώνα, της διεκδίκησης», είπε στη συνέχεια και τους απηύθυνε μήνυμα για αγώνα υπέρ της παιδείας λέγοντας: «Όλα τα διεκδικούμε με αγώνα.

Και αυτόν τον αγώνα σήμερα ξεκινάτε κι εσείς και οι καθηγητές σας και οι γονείς σας. Να στηρίξετε τον αγώνα των γονιών σας πάνω απ΄ όλα και των καθηγητών σας, γιατί είναι ένας αγώνας για να μείνει όρθιο το σχολείο. Και η μόρφωση, η παιδεία, η γνώση είναι το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή. Το δικαιούστε. Κανείς δεν μπορεί να σας το πάρει. Και θα το διεκδικήσετε κι εσείς και οι καθηγητές σας.»

Μετά τον Αγιασμό ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε: ότι «η φετινή σχολική χρονιά δυστυχώς αρχίζει με τους χειρότερους οιωνούς» καθώς «η κυβέρνηση του μνημονίου έχει αποφασίσει να διαλύσει ό,τι πολυτιμότερο έχει μείνει σ΄ αυτή τη χώρα, που είναι το δημόσιο σχολείο».

Όπως είπε στη συντριπτική πλειοψηφία των σχολείων υπάρχουν ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό και επανέλαβε ότι «οι καθηγητές και οι γονείς καλούνται φέτος να δώσουν έναν μεγάλο αγώνα. Και οι μαθητές το ίδιο. Έναν αγώνα για να παραμείνει το σχολείο μας όρθιο, ζωντανό και ανοιχτό, διότι αυτοί που θέλουν να το κλείσουν είναι όσοι διώχνουν τους καθηγητές και τους μαθητές, όσοι απαξιώνουν το δημόσιο σχολείο».

Κεδίκογλου: Ο Τσίπρας εμφανίστηκε ως πρόεδρος 15μελούς παλαιάς κοπής

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, δήλωσε ότι «ο κ. Τσίπρας δεν εμφανίστηκε σήμερα ως αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά ως πρόεδρος 15μελούς παλαιάς κοπής, καλώντας τους μαθητές να κλείσουν τα σχολεία τους».

Όπως είπε ο Σ.Κεδίκογλου «κλειστά σχολεία δεν είναι πρόοδος, είναι σκοταδισμός. Δεν είναι αγώνας, είναι επιστροφή στο Μεσαίωνα».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By