Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σε απεργιακό κλοιό αύριο η χώρα

Απεργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα – Πως θα κινηθούν τα ΜΜΜ

apergia620_05113

Γενική πανεργατική 24ωρη απεργία, την 32η από το 2010, έχουν προκηρύξει για αύριο, Πέμπτη 27 Νοεμβρίου, η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ αντιδρώντας στις πολιτικές λιτότητας που προβλέπει ο νέος προϋπολογισμός.

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, θα πραγματοποιήσουν στις 11 το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος στην Αθήνα, ενώ συγκέντρωση στην Ομόνοια έχει εξαγγείλει την ίδια ώρα το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ). Προσυγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, έχουν προγραμματισθεί στις πλατείες Κάνιγγος, Καραϊσκάκη, Βάθη, Κοτζιά και στα Χαυτεία.

«Η μαζική και ενωτική συμμετοχή στην απεργία και στο συλλαλητήριο των συνδικάτων την Πέμπτη στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος θα είναι η απάντησή μας στις αδιέξοδες και καταστροφικές πολιτικές που έχουν ξεζουμίσει τον κόσμο της μισθωτής εργασίας» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ, ενώ από την πλευρά της η ΑΔΕΔΥ, υποστηρίζει μεταξύ των άλλων, ότι η κινητοποίηση της Πέμπτης «πρέπει να αποτελέσει την επανεκκίνηση ενός διαρκούς, πολύμορφου και συντονισμένου αγώνα που θα επαναφέρει στο προσκήνιο την κοινωνία και τα αιτήματά του κόσμου της εργασίας για μισθούς που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες μας, για μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους, για δημοκρατία και εργασιακά δικαιώματα».

Πώς θα κινηθούν Μέσα Μεταφοράς

Με στάσεις εργασίας θα λειτουργήσουν αύριο τα μέσα μεταφοράς, όπως αναφέρουν σε σχετικές ανακοινώσεις τους, ώστε να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι και να συμμετάσχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις.

Ακινητοποιημένα όλη την ημέρα θα είναι αύριο τα τρένα και ο προαστιακός σιδηρόδρομος (αναμένονται ακυρώσεις και τροποποιήσεις στα δρομολόγια των τρένων από αύριο τα μεσάνυχτα).

Ειδικότερα, ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και το μετρό θα παραμείνουν ακινητοποιημένα από την έναρξη της κυκλοφορίας ως τις 10 το πρωί και από τις 4 το απόγευμα ως τη λήξη της βάρδιας. Οι εργαζόμενοι στο τραμ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 5 το απόγευμα έως τη λήξη της κυκλοφορίας.

Παράλληλα, δεν θα κυκλοφορήσουν τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ από την έναρξη βάρδιας μέχρι τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.

Τα πλοία θα μείνουν δεμένα στα λιμάνια λόγω της συμμετοχής στην απεργία και της ΠΝΟ. Η απεργία των ναυτικών θα είναι σε όλες τις κατηγορίες πλοίων και θα ξεκινήσει στις 12.01 της Πέμπτης ενώ θα λήξει στις 12.00 τα μεσάνυχτα.

Τέλος, στην απεργία θα συμμετάσχει και η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδος. Σημειώνεται πως η AEGEAN ήδη ακύρωσε 97 πτήσεις εσωτερικού και 65 πτήσεις εξωτερικού ενώ η Olympic Air ματαίωσε όλες τις πτήσεις του δικτύου της..

By