Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σε διαθεσιμότητα ο δήμαρχος Κιέβου για τα επεισόδια στην πλ. Ανεξαρτησίας

  Κατηγορείται για κατάχρηση εξουσίας- Στην πλατεία βρίσκονται εδώ και εβδομάδες αντικυβερνητικοί διαδηλωτές

28-ukraine-afpgt

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βίκτορ Γιανουκόβιτς έθεσε σήμερα σε διαθεσιμότητα, μεταξύ άλλων, τον δήμαρχο του Κιέβου Αλεξάντρ Ποπόφ και τον Βλαντίμιρ Σιβκόβιτς, δεύτερο στην ιεραρχία του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Αμυνας, για τη συμμετοχή τους στα βίαια επεισόδια στις 30 Νοεμβρίου στην Πλατεία Ανεξαρτησίας της πρωτεύουσας, όπου βρίσκονται εδώ και εβδομάδες αντικυβερνητικοί διαδηλωτές, ανακοίνωσε ο γενικός εισαγγελέας της χώρας.

Ο εισαγγελέας θα ζητήσει να τεθούν σε κατ” οίκον περιορισμό οι δύο αξιωματούχοι, οι οποίοι κατηγορούνται για κατάχρηση εξουσίας.

Άλλοι δύο αξιωματούχοι, ο Βαλέρι Κόριακ, επικεφαλής της αστυνομίας του Κιέβου και ο Πέτρο Φένττσουκ, υποδιοικητής του Σώματος, τέθηκαν επίσης σε διαθεσιμότητα.

Την ίδια ώρα, δεκάδες χιλιάδες Ουκρανοί πραγματοποίησαν σήμερα πορεία αλληλεγγύης προς τον πρόεδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς, στο κεντρικό Κίεβο με μέλη των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας να είναι παρατεταγμένα ανάμεσα σε εκείνους και στους αντικυβερνητικούς διαδηλωτές στη γειτονική Πλατεία Ανεξαρτησίας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι διαδηλωτές υπέρ του προέδρου ήταν περίπου 60.000.

Μία ημέρα μετά τις συνομιλίες ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση που απέτυχαν να επιφέρουν λύση στην πολιτική κρίση, οι οπαδοί του Γιανουκόβιτς κρατούσαν σήμερα σημαίες του κόμματός του (Κόμμα των Περιφερειών) και φώναζαν το όνομά του, ενώ πολλοί άλλοι έφθασαν σήμερα στο Κίεβο για την προγραμματισμένη για αύριο διαδήλωση της αντιπολίτευσης.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By