Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Σε διαθεσιμότητα 2.000 καθηγητές από Δευτέρα

Με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου ο κύβος ερρίφθη και από Δευτέρα ξεκινά η υπαγωγή σε διαθεσιμότητα των καθηγητών τεχνικών ειδικοτήτων, που καταργήθηκαν από τα επαγγελματικά λύκεια

sxoleio1Καταρτίζεται παράλληλα η λίστα των υποχρεωτικών μετατάξεων, η οποία θα οριστικοποιηθεί μέχρι τις 10 Αυγούστου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος» οι αλλαγές στο καθεστώς των υποχρεωτικών μετατάξεων αφορούν περίπου 8.000 εκπαιδευτικούς. Από τη δευτεροβάθμια στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση θα μεταταχθούν υποχρεωτικά περίπου  4.933 γυμναστές, καθηγητές πληροφορικής, γαλλικής φιλολογίας, θεατρικών σπουδών, μουσικής και καλλιτεχνικών.

Επίσης, άλλοι 2.500 εκπαιδευτικοί θα μεταταχθούν σε διοικητικές της κεντρικής υπηρεσίας, σε περιφερειακές διευθύνσεις εκπαίδευσης αλλά και σε θέσεις εκπαιδευτικού προσωπικού στα δημόσια ΙΕΚ, τα οποία αναβαθμίζονται.

Οι αντιδράσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας συνεχίζονται, καθώς η ΟΛΜΕ κατέθεσε μήνυση κατά του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου και υπηρεσιακών στελεχών του υπουργείου διότι προχώρησαν στην υλοποίηση της ρύθμισης για τη διαθεσιμότητα προτού καν αυτή ψηφιστεί και δημοσιοποίησαν λίστες με τα ονόματα των εκπαιδευτικών.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By