Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Σε δύο μήνες «κλείνει» ο έλεγχος για τη λίστα Λαγκάρντ με εντολή εισαγγελέα

Μορφή «κατεπείγουσας έρευνας» για τα αδικήματα της φοροδιαφυγής και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, παίρνουν οι έλεγχοι σχετικά με τη «λίστα Λαγκάρντ»

FOSPHOTOS.COM Alexandros Katsis
FOSPHOTOS.COM Alexandros Katsis

Μορφή «κατεπείγουσας έρευνας» για τα αδικήματα της φοροδιαφυγής και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, παίρνουν οι έλεγχοι σχετικά με τη «λίστα Λαγκάρντ», βάσει εντολής προς το ΣΔΟΕ, του εισαγγελέα κατά Οικονομικών Εγκλημάτων Π. Αθανασίου, ο οποίος ζητά να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ελέγχου εντός δύο μηνών.

Ο Παν. Αθανασίου ζητά με έγγραφό του προς τους προανακριτικούς υπαλλήλους του ΣΔΟΕ να προβούν στις απαιτούμενες διαδικασίες προκειμένου να οριστούν από τους προϊσταμένους του Κέντρου Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) οι υπάλληλοι με ελεγκτικά καθήκοντα για να ολοκληρωθεί τάχιστα η διαδικασία.

Βάσει της εισαγγελικής εντολής, οι εν λόγω υπάλληλοι καλούνται εντός διμήνου να έχουν ολοκληρώσει τους προσωρινούς και ακολούθως τους πλήρεις ελέγχους των στοιχείων προσώπων, που περιλαμβάνονται στη λίστα με τους Έλληνες καταθέτες στην τράπεζα HSBC Ελβετίας.

Στο ίδιο πλαίσιο, οι εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς προβαίνουν σε συγκεκριμένους ελέγχους, με στόχο την καταπολέμηση της μεγάλης φοροδιαφυγής, σε όλες τις εφορίες του νομού Αττικής προς διακρίβωση της πορείας ερευνών που τους έχουν αναθέσει, με άμεση προτεραιότητά τους την επίσπευση και ολοκλήρωση των ελέγχων, τόσο για τη λίστα Λαγκάρντ, όσο και για άλλους καταλόγους με φορολογικές παραβάσεις.

By