Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Συνελήφθη ο Νίκος Μαζιώτης- Νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό

Σε νοσοκομείο της Αθήνας, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, για τις πρώτες βοήθειες μεταφέρθηκαν και δύο τουρίστες, ένας Γερμανός και ένας Αυστραλός, οι οποίοι δεν διατρέχουν κίνδυνο

maziotis-foto
Συνελήφθη σήμερα το μεσημέρι ο καταζητουμένος για τρομοκρατική δράση, Νίκος Μαζιώτη μετά από αιματηρή ένοπλη συμπλοκή στο Μοναστηράκι.

Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία, στην περιοχή, από το πρωί, ήταν σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση, στο πλαίσιο του σχεδιασμού της ΕΛΑΣ, με την επωνυμία «ΘΗΣΕΑΣ» για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

Ύστερα από πληροφορίες για ύποπτο άτομο σε κατάστημα Ερμού και Αθηνάς, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ επιχείρησαν να του κάνουν έλεγχο, αλλά πυροβόλησε εναντίον τους, με αποτέλεσμα να γίνει ανταλλαγή πυροβολισμών.

Ακολούθησε καταδίωξη και στην οδό Μητροπόλεως 44 έγινε δεύτερη συμπλοκή, κατά την οποία τραυματίστηκε στο πόδι ένας από τους αστυνομικούς και σοβαρά ο ύποπτος, ο οποίος, σύμφωνα με τα όσα έχουν γνωστά μέχρι στιγμής, είναι ο Νίκος Μαζιώτης.

Σε νοσοκομείο της Αθήνας, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, για τις πρώτες βοήθειες μεταφέρθηκαν και δύο τουρίστες, ένας Γερμανός και ένας Αυστραλός, οι οποίοι δεν διατρέχουν κίνδυνο. Ο αστυνομικός μεταφέρθηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ότι φέρει τραύμα στον μηρό, από σφαίρα.

Ο Νίκος Μαζιώτης, οποίος είναι σοβαρά τραυματισμένος στον ώμο νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό.

Σε επίσημη ανακοίνωσή της η αστυνομία αναφέρει ότι «σήμερα στις 12.35 εντοπίστηκε στο κέντρο της Αθήνας στην οδό Μητροπόλεως ο καταζητούμενος Νικόλαος Μαζιώτης, ο οποίος μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς τραυματίστηκε και συνελήφθη».

 

 

 

By