Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σε εξέλιξη η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας

 Σε υποτονικό κλίμα  η δεύτερη μέρα

vouli_psifos640

Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης, η οποία ξεκίνησε την Παρασκευή στην Ολομέλεια της Βουλής.

Η συνεδρίαση του Σαββάτου ξεκίνησε στις 11:00 το πρωί, ενώ η τριήμερη διαδικασία θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Κυριακής με ονομαστική ψηφοφορία.

Την Παρασκευή από την κυβέρνηση μίλησαν μεταξύ άλλων  ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, ο υπουργός Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.

Εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Γιάννης Δραγασάκης διαπίστωσε καταφανή δυσαρμονία ανάμεσα στην κυβερνητική πολιτική και τις ανάγκες της κοινωνίας, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει διαπραγμάτευση με την τρόικα, εφόσον δεν πιστεύει σε άλλη πολιτική.

Για «πρόταση αποσταθεροποίησης και πολιτικής ανωμαλίας» έκανε λόγο ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης.

«Να μην επενδύσουν στο διχασμό των Ελλήνων» κάλεσε τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος. «Ο τόπος χρειάζεται αισιοδοξία, πίστη και σκληρή δουλειά. Αυτό είναι ακριβώς το έργο που έχει πάρει πάνω του ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς» δήλωσε ο κ. Αβραμόπουλος.

Δεν πρόκειται να αφήσουμε πέτρα που να μην τη σηκώσουμε ώστε να μπορέσουν οι άθλιοι δολοφόνοι του Νέου Ηρακλείου να οδηγηθούν ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης, διεμήνυσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας.

Ο Νίκος Καραθανασόπουλος από το ΚΚΕ δήλωσε πως το κόμμα του θα καταδικάσει με την ψήφο του την κυβερνητική πολιτική την Κυριακή, γιατί θεωρεί πως «πρέπει να ξεμπερδεύει ο λαός με αυταπάτες πως με αλλαγές κυβερνήσεων μπορεί να βρει λύσεις στα προβλήματά του».  Έξω από τη Βουλή θα δοθεί η λύση και αυτή η θέση καθορίζει τη στάση μας. Πιστεύουμε στην ικανότητα και αποφασιστικότητα του ελληνικού λαού, τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα.

Η ΔΗΜΑΡ ανακοίνωσε ότι θα ψηφίσει «παρών», ενώ ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, σε ομιλία του στην Κρήτη, δήλωσε ότι θα ψηφίσουν «υπέρ της πτώσεως της κυβέρνησης».Η Χρυσή Αυγή θα υπερψηφίσει την πρόταση, δήλωσε εκ μέρους της Χρυσής Αυγής, Ο Ηλίας Κασιδιάρης.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By