Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Τετ α τετ Αντ. Σαμαρά – Ευ. Βενιζέλου

Κρίσιμη συνάντηση είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, Αντ. Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος

samaras venizelos fosphotos

Πρωθυπουργός και αντιπρόεδρος έκαναν αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, μετά και τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, ενώ στο τραπέζι βρέθηκε και ο αναμενόμενος πλέον ανασχηματισμός, με τα όνοματα να δίνουν και να παίρνουν, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι θα ληφθούν αποφάσεις για άμεσο ανασχηματισμό.

Πρώτος αποχώρησε ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος είχε μία κοινωνική υποχρέωση και λίγη ώρα αργότερα έφυγε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, οποίος δήλωσε προς τους δημοσιογράφους:

«Καταλάβαμε τι μας είπαν οι πολίτες στην κάλπη», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠαΣοΚ, που μεταξύ άλλων δήλωσε ότι και ο ανασχηματισμός μεταξύ των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνουμε από κοινού με τον Πρωθυπουργό.

Συγκεκριμένα ο κ. Βενιζέλος δήλωσε:

«Είναι υποχρέωσή μας να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των ανθρώπων και να δώσουμε λύσεις. Το πρώτο ζήτημα όμως είναι, με ασφάλεια και σταθερότητα, να ολοκληρώσουμε την έξοδο από την κρίση, γιατί αυτό είναι που θα ωφελήσει πραγματικά κάθε Έλληνα, κάθε οικογένεια, κάθε επιχείρηση, και τους ανέργους» τόνισε ο κ. Βενιζέλος. Επιπλέον, ανέφερε ότι η κυβέρνηση γνωρίζει τις προτεραιότητες του έθνους, το οποίο, όπως είπε, πρέπει να ενωθεί ξανά γιατί είναι διχασμένο σε λάθος βάση και πρέπει όλες οι δημιουργικές δυνάμεις να συστρατευθούν για να κάνουμε αυτή την προσπάθεια.

Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι θα αναλάβουμε μία σειρά μεγάλων πρωτοβουλιών, στις οποίες ο ίδιος έχει αναφερθεί, και ως προς τις οποίες, όπως είπε, κινούνται φυσικά στο ίδιο μήκος κύματος με τον πρωθυπουργό. Και ο ανασχηματισμός φυσικά είναι μέσα σε αυτές τις μεγάλες πολιτικές κινήσεις αλλά όχι αποσπασματικά είπε. Τόνισε ότι χρειάζεται μια προετοιμασία γιατί πρέπει να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες του κοινοβουλευτικού έργου, και ότι ο ανασχηματισμός δεν θα γίνει με όρους δημοσιογραφικούς, σε δημοσιογραφικό χρόνο, αλλά με όρους πολιτικούς.

«Όλα θα γίνουν στο χρόνο τους, δεν υπάρχει λόγος επίσπευσης» είναι το μήνυμα του Μεγάρου Μαξίμου, μεταφέροντας τον χρονικό ορίζοντα των αλλαγών προς τα τέλη Ιουνίου, όταν θα ολοκληρωθεί και η Ελληνική Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ.

Οι Σαμαράς και Βενιζέλος εξέτασαν τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης στο νέο σκηνικό που δημιουργεί η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ είναι πιθανό να συζητηθεί και το θέμα της διαδοχής στην Τράπεζα της Ελλάδος, το οποίο έχει συνδεθεί με την παραμονή του Γ.Στουρνάρα στο υπουργείο Οικονομικών.

Συνάντηση Σαμαρά – Παπούλια

Ο πρωθυπουργός έγινε δεκτός το μεσημέρι της Πέμπτης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια και διεμήνυσε ότι «το κλειδί για την πορεία της χώρας είναι η πολιτική σταθερότητα».

Νωρίτερα, ο κ. Σαμαράς έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκροατίας Κάρολο Παπούλια. «Το κλειδί για την πορεία της χώρας είναι η πολιτική σταθερότητα και αυτό τον δρόμο είμαστε αποφασισμένοι να τον βαδίσουμε μέχρι τέλους. Λείπουν ορισμένα βήματα ακόμη και αυτά θα τα κάνουμε για να σβήσει οριστικά ο εφιάλτης και το άγχος που έζησε ο ελληνικός λαός τα τελευταία χρόνια» δήλωσε ο πρωθυπουργός.

By