Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Έκτακτη σύσκεψη Σαμαρά και Στουρνάρα για την Κύπρο

Τελείωσε η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον υπουργό Οικονομικών. Παρελθόν Τρ. Κύπρου και Λαϊκή στην Ελλάδα από Τρίτη – Συγχωνεύονται με το ΤΤ

FOSPHOTOS
FOSPHOTOS

Ο πρωθυπουργός, κ.  Αντώνης Σαμαράς είχε συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, κ. Γιάννη Στουρνάρα, για το θέμα της Κύπρου. Η συνάντηση αφορούσε  την απόφαση του Eurogroup για «κούρεμα» των καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες.Η συζήτηση περιστράφηκε  γύρω από την τύχη των υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, μετά και τη χθεσινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Συστημικής Ευστάθειας, στην οποία αποφασίστηκε να διερευνήσει η ελληνική κυβέρνηση το ενδιαφέρον των ελληνικών τραπεζών για την απορρόφηση των στοιχείων ενεργητικού και παθητικού των υποκαταστημάτων της Κύπρου, της Λαϊκής και της Ελληνικής στην Ελλάδα.

O υπουργός Οικονομικών, κ. Γιάννης Στουρνάρας εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου διαβεβαίωσε ότι οι καταθέσεις στην Ελλάδα είναι απολύτως διασφαλισμένες, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων στις τρεις κυπριακές τράπεζες που δραστηριοποιούνται στη χώρα.

Σε ό,τι αφορά στις τρεις κυπριακές τράπεζες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, ο υπουργός Οικονομικών επισήμανε ότι οι διεργασίες σχετικά με το ζήτημα συνεχίζονται.

“Οπως μετέδιδε το ThePaper.gr από χθες, εντός των επόμενων ωρών η Τράπεζα της Ελλάδος και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας αναμένεται να ανακοινώσουν ότι από την Τρίτη οι δραστηριότητες των κυπριακών τραπεζών Κύπρου και Λαϊκής (πρόσφατα CPB) στην Ελλάδα συγχωνεύονται στο νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΤΧΣ διερεύνησε το ενδιαφέρον και των υπολοίπων συστημικών τραπεζών, εισπράττοντας διαδοχικές αρνήσεις με κορυφαία του επικεφαλής της Εθνικής Αλέξανδρου Τουρκολιά, στον οποίο ασκήθηκαν και οι μεγαλύτερες πιέσεις για να τις απορροφήσει.

 

 

 

By